marți, 15 iulie 2008

Dinamo, Braghiş & Muşuc

Împreună cu un prieten m-am antrenat azi pe Dinamo. Când am intrat în stadion, am avut impresia că culturişti aleargă acolo, dar nu atleţi: se antrenau mulţi poliţişti, cu muşchi destul de impozanţi. De asemenea azi pe Dinamo se antrenau şi tineri pompieri: ăştia erau mai firavi însă.
Eu cu colegul meu de antrenament am lucrat timp de-o oră: o încălzire, specialele şi 2 sprinturi a câte 200 metri...cam mic antrenamentul, dar ţinând cont că vara facem numai crossuri a fost destul. Apoi ne-am pornit acasă.
Ajungând la colţul blocului meu, am avut plăcerea să-i văd pe liderii partidului PSD: Braghiş şi Muşuc. Aceştia mergeau pe jos şi se îndreptau spre centru.
Probabil că vederea unor lideri politici nu este un eveniment cine ştie ce notabil, dar pentru mine este prima oară când văd nişte oameni politici trecând prin zona mea, care este în opinia mamei o adevărată văgăună: nici o rută de troleibuz sau microbuz nu trece pe-aici. Mă întreb oare ce căutau ei, ce interese au avut în zonă...
Plus că adevăratul motiv de care am scris acest articol este impresia pe care mi-au lăsat-o aceştia. Nu mă consider un psiholog îndrăcit sau un cititor de oameni, dar deseori mergând pe stradă arunc doar o singură privire la diferiţi oameni şi imi dau seama că fata ceea e timidă, că băiatul cela e mândru sau complexat, că bărbatul cela e înfrânt sau că persoana dată e plictisită, etc.
Ce-i drept, m-am uitat mai prelung la dânşii doi. Muşuc era îmbrăcat în pantaloni la dungă negri şi cămaşă albastră, Braghiş în pantaloni albi şi într-un tricou simplu. Muşuc probabil se îndrepta spre primărie, Braghiş se vedea că era în vacanţă.
Impresia care mi s-a format este aceea că în relaţia dintre cei doi Braghiş este "bărbatul"... altfel spus, ca să nu înţelegeţi că atentez la integritatea orientării lor sexuale, Braghiş este cel care domină, este şeful. Probabil că judecând după ierarhia lor din PSD aşa şi ar fi normal să fie, numai că dacă şi Muşuc se consideră lider ar fi normală o colaborare între ei, nu o subordonare.
Muşuc se străduia să-i explice parcă ceva lui Braghiş, şi din mimica lui parcă îmi dădea impresia că dorea să obţină asentimentul lui Braghiş într-o chestie ceva, or, un lider adevărat trebuie singur să decidă ce face sau nu face, sau să fie sigur de ceea ce vrea să facă, dar nu să caute susţinerea altuia. Braghiş însă era mai dezinvolt şi mai relaxat, şi poate din cauza că e şi înalt îmi părea şi măreţ. Mi-era clar că Muşuc este inferior psihic lui Braghiş.
Poate că m-am înşelat, dar oricum nu-mi pasă. Oricum PSD este un partid de pe lista mea neagră.

2 comentarii:

 1. Nu cred că Muşuc junior va putea domina vreo dată, taică-su l-a învăţat cu subordonarea mută, acum el şi-a găsit alt tătic :D
  Totuşi îmi place cum dirijează el şedinţele CO. Azi l-am surprins făcînd din ochi comuniştilor, dirijînd cu mimica votul lor. Înseamnă deci că şi el poate influenţa.
  Oricum, mă bucură şi pe mine să văd printre noi pe aleşi. Chiar mai ieri l-am întîlnit în microbuz pe deputatul Leonid Bujor. Tocmai în acele zile discuta cineva despre el că ar fi un preşedinte de compromis, în caz că AMN ar avea pondere mare la anul şi va trebui să conteze şi pe votul altor necominişti.
  Hm, să vedem!

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, am observat şi eu că îşi intră în situaţie (Muşuc), adică conştientizează că este şeful CMC şi încearcă să se comporte ca atare. Din moment ce are şi puterea şi legea de partea lui, îşi permite s-o facă pe liderul, şi asta tot merită a fi apreciat.
  E interesant că cei 2, Muşuc şi Braghiş, mergeau pe jos şi nu foloseau automobilul, iar de-acolo până la primărie îţi cam trebuie 25minute de mers pe jos, ţinând cont că nu ai de unde să iei troleibuzul sau rutiera. Bravo şi lor că merg pe jos ca oamenii simpli.

  RăspundețiȘtergere