miercuri, 21 ianuarie 2009

Zvonuri, bârfe, FRIŞPA

Astăzi la lecţii am auzit 2 lucruri interesante de la profesori. Un prim profesor, la geopolitică, ne-a spus că este posibil ca criza financiară să fi fost provocată special de către SUA cu scopul de a lovi China şi Rusia, ţări care s-au întors la nivelul lor de dezvoltare din 1995 şi care suferă cel mai mult din urma crizei, şi care înaintea crizei date se aflau într-o puternică ascensiune, economică şi/sau politică, ameninţînd serios poziţiile SUA în lume. Daca cauţi în internet, de asemenea pot fi găsite diferite cauze "interesante" a apariţiei crizei, ca de exemplu în situl Moldova Noastră.
Al 2 lucru m-a uimit cel mai mult. Alt profesor, la altă disciplină, ne-a spus că este posibil ca guvernarea comunistă să nu deţină controlul asupra militarilor şi poliţiştilor. Totul a pornit de la discutarea aderării RM la UE, conform cărora un punct pe care şi Turcia, şi RM ar trebui să-l soluţioneze este problema controlului forţelor de ordine şi militare. Iar astăzi mulţi politologi, şi implicit şi politicieni, îşi pun întrebarea dacă aceste forţe ar sluji statului.
Conform lor, astăzi în RM ar exista un parteneriat între conducerea politică şi militari, MAI şi SIS, conform cărora aceştia din urmă ar face ce-ar vrea, de la afaceri legale şi ilegale până la crime şi violuri, pe care tot ei le-ar investiga, evident nu în detrimentul lor, şi viceversa, conducerea politică, adică comuniştii, care ar face şi ei ce vor fără a fi stingheriţi, fiind şi sprijiniţi de poliţişti în situaţiile necesare.
Argumente ar servi scandalul drogurilor, nesoluţionat până în prezent, în care ar fi implicat şi ministrul de interne Papuc. De asemenea se spune că Papuc special ar fi fost reinstalat în postul de ministru de interne, pentru că Voronin nu ar mai fi putut să-i controleze pe poliţişti.
Personal prima dată aud de asemenea zvonuri. În schimb, am auzit de vorba conform cărora SIS-ul în realitate ar constitui o filială a KGB-ului, pardon FSB-ului rusesc, şi că ar servi oricui (sieşi, comuniştilor sau/şi Rusiei), numai nu Republicei Moldova sau cetăţenilor săi. Argumente: faptul că majoritatea colaboratorilor SIS ar fi de etnie rusă.
Daca tot veni vorba de zvonuri şi bârfe, am găsit unul pe net ce m-a făcut să râd binişor. Cică rectorul USM, Gheorghe Ciocanu, ar face sex cu studente :)). Puteţi citi aici mai concret despre asta (din păcate, e în rusă).
În rest, vreau să trec de la zvonuri, pe care nu le susţin şi nici nu le combat, la fapte şi realităţi concrete, pe care le pot susţine. În FRIŞPA e frig. A naibii de frig. Trebuie să fie undeva clar sub 15 grade. Dacă nu chiar 10. Iar ţevile de la căldură nu sunt deloc calde, darmite fierbinţi. Au doar cu vreo 3-5 grade mai mult decât temperatura mânii, deci logic maxim vreo 40 grade Celsius. Şi atunci mă întreb: astfel comuniştii ştiu să ţină sub control criza gazului în RM?
Mă rog atunci să nu mai deie Dumnezeu vreun cataclism sau criză prin RM, căci altfel poporul "are să crape" (scuzaţi-mă de expresie), dar guvernul nu are să facă nimic pentru noi. În schimb la televizor totul are să fie bine şi frumos, iar comuniştii totul o să aibă sub control şi o sa "muncească" pentru popor.
Oricum, mă întreb de ce studenţii nu protestează. O dată au putut să o facă, dar de ce amu, când e mult mai frig, nu o fac din nou? Lipseşte ordinul, adică fără a organiza de sus nu se poate? Sau deja nu le e frig, că îi încălzesc comuniştii?

5 comentarii:

 1. cu rugatu la D-zeu mi-a placut faza!
  Interesant articol! Ma uimesti de fiecare data prin simplitate si sinceritate! Pacat ca nu totdeauna le pastrezi intacte........
  Cele bune, Victore!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cit despre KGB sau FSB va invit sa citit articolul "KGB Forever sau Fuck Off in Russia" la adresa http://team.salvaeco.org/bradu/?p=30

  RăspundețiȘtergere
 3. Referitor la "sex cu studentele" nu m-ar mira deloc. Fetele care nu au nicio tangenta cu "cartea" dar totusi trebuie sa sustina examenele/tezele apeleaza la un MIC ajutor din partea unor lectori si astfel "sustin" examenele, stiu zi eu asa cazuri...cita degradare...

  RăspundețiȘtergere
 4. Anonim: multumesc pentru invitaţie. :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Nadiusha: :D :D :D
  Nu cunosc aşa cazuri, aşa că nu mă pronunţ. Dar mi se pare cam prea mult ca chiar rectorul să fie în stare de aşa ceva, aşa că nu cred această bârfă. Dar cine ştie care e adevărul...

  RăspundețiȘtergere