luni, 6 aprilie 2009

Rezultatele alegerilor - un teatru comunist

Ha-ha-ha! Ce rezultate hazlii avem la alegeri. Numai observând cifra de 744.601. de votanţi pentru PCRM îmi dau seama imediat că alegerile au fost fraudate. Voi scrie mai tîrziu despre asta.
Apropo, mă uit la actualele rezultate şi mă gândesc la cele finale: comuniştii probabil ori 49,99% vor avea la final, asta ca să nu sară în ochi o cifră de 50%, ori 50,01% vor şmecheri să aibă, ca să arate "poporului moldovenesc" că ei au câştigat totalmente alegerile. Frumos teatru.

"Privitor ca la teatru
Tu în lume sa te-nchipui:
Joace unul si pe patru,
Totusi tu ghici-vei chipu-i,
Si de plânge, de se cearta,
Tu în colt petreci în tine
Si-ntelegi din a lor arta
Ce e rau si ce e bine."

Mihai Eminescu, fragment din poezia Glossă.

9 comentarii:

 1. din pacate, nu se pot schimba prea multe intr-o tara aflata sub clara dominatie a marelui sef de la rasarit. politic, economic, militar...

  RăspundețiȘtergere
 2. Este intr-adevar trist, dar poate invatam ceva din asta. Partidele "democratice" trebuie sa inteleaga ca pentru a cistiga alegerile nu este destula numai campania electorala. Cei 4 ani intre alegeri trebuie folositi pentru a convinge oamenii de la tara ca sint o alternativa mult mai buna decit "comunistii". Aceasta insa nu se face! Primarii partidelor "democratice" nu sunt deloc mai buni ca cei ai "comunistilor". Pot sa spun ca la mine in sat au fost primari de toate culorile, dar nu s-a schimbat nimic. Daca fiecare primar ar fi pus in fiecare zi cite o petricica in gropile de pe drumuri, erau de mult drumurile reparate. Ma intreb, daca Dorin Chirtoaca a schimbat ceva in Chisinau? Sunt foarte interesat sa aflu citeva exemple unde intr-adevar poti sa spui ca aceasta schimbare radicala vine de la Dorin Chirtoata si de ea profita toti locuitorii Chisinaului. Dupa parerea mea, atunci cind oamenii o sa simpta intr-adevar ca partidele "democratice" au nevoie de ei nu numai la alegeri, atunci o sa vina schimbarea! Nu trebuie sa dam vina pe popor – ca poporul este prost. Vina este la cei care pierd alegerile!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Dl Chirtoaca nu a putut nici gunoiul din oras... a facut numai politica.

  RăspundețiȘtergere
 4. Dan Gheorghe:
  foarte de-acord cu dumneata. Sunt sigur că sub stricta supraveghere a observatorilor internaţionali din CSI comuniştii au lucrat la perfecţie, îndeplinindu-şi planurile lor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Alexandru:
  nu pot să nu fiu de-acord cu tine.

  RăspundețiȘtergere
 6. Sergiu Langa:
  Mi-e interesant ce înţelegi tu prin democraţie. Din câte ştiu eu şi comuniştii se consideră democraţi, căci dacă nu ar fi, aveam demult o intervenţie militară străină în RM.
  Se pare că tu excluzi comuniştii din democraţi, da bagi asemenea nomenclaturişti ca Diacov, Braghiş, Roşca, Tarlev, etc în grupa democraţilor, egalându-i cu cei din PL, de ex. Propun să studiezi mai temeinic semnificaţia cuvântului "democrat, şi totodată să faci diferenţa dintre democraţi de iure şi democraţi de facto.
  În al II rând, te întrebi întrebându-mă indirect şi pe mine dacă Chirtoacă a făcut ceva schimbări în Chişinău, lovindu-l mau sus că nu ar fi mai bun decât cel al comuniştilor. Îţi spun că e problema ta că nu vezi rezultatele muncii sale.
  Ţinând cont că el e doar un executant (deţine puterea executivă numai), şi că controlează doar 20% din CMC, eu îţi pot spune că am văzut destule schimbări şi lucruri bune făcute de el, deoarece am ochi ca să le văd, dar nu ca dumneata mi-i ţin închişi.

  RăspundețiȘtergere
 7. Anonim:
  este normal să nu poată, ţinând cont că porcii comunişti fac peste o oră iar murdărie.
  Ţi apropo, ce este pt tine Chirtoacă? Dumnezeu? Cu puteri supranaturale? El trebuie şi curat să facă, şi troleibuzele să le conducă, şi calcule şi negocieri cu hoţii de la Termocom să le facă? Oare nu înţelegeţi că el e un om ca şi noi, care lucrează cum poate, având de condus un sistem birocratic corupt şi ticălos, altfel spus cu deprinderi comuniste? Plus că este atacat de puterea centrală şi sabotat din interior de democraţii de iure (dar nu de facto) din CMC? Hai mă, citeşte o carte, ridică-ţi inteligenţa şi iţi promit că după aceasta şi lumea ai s-o înţelegi mai bine, şi ai să vezi substraturile ascunse ale politicii.

  RăspundețiȘtergere
 8. Doliu în Moldova!!!!

  ...cînd ne vom trezi oare???

  RăspundețiȘtergere