duminică, 31 ianuarie 2010

Pavel Turcu, back in business

Majoritatea cred că ştiţi deja de Noutatea Orange prin care publicul poate alege încă 5 finalişti pentru etapa naţională Eurovision 2010. Astfel, surpriză, Pavel Turcu reintră în joc, cu reale şanse de a ajunge să cînte la etapa naţională. Motivele unei asemenea decizii sunt subînţelese, fiind deja menţionate de alţi bloggeri (Ion Grosu, Nata Albot): ele ţin de audienţă (interesul televiziunii publice Moldova 1), şi de BANI (interesul Orange).

Dacă e să vorbim de bani, dacă fiecare concurent din cele 50 piese pe dinafară ar strînge cîte minimum 125 voturi sms (ceea ce e destul de real), suma cîştigată de Orange s-ar cifra la minimum 50.000 de lei. Apropo, costul unui sms este 8 lei, pentru cei care nu ştiaţi (vedeţi aici, la p. 9). În privinţa la Turcu, care numai pe facebook are peste 1300 de fani, dacă numai o mie l-ar susţine, Orange ar cîştiga minimum 8000 de lei. Personal însă mă aştept ca numai pe seama lui Pavel Orange să cîştige zeci de mii de lei, suma totală pe seama tuturor concurenţilor urmând la sigur să treacă peste 100.000 lei.

Oricum ar fi, noutatea mi-a părut ridicolă: să decizi una, apoi să te răzgîndeşti şi să schimbi condiţiile regulamentului pentru a face altceva nu-mi sugerează decît cît de stupizi sunt organizatorii Eurovision Moldova. Cel puţin, opinia mea e asta.

În fine, este ceea ce este. O parte din mine se bucură sincer că Pavel are din nou şansa de a-şi împlini măcar un vis al său, acela de a cînta la etapa naţională. De aceea voi "jertfi" fără nici o remuşcare 8 lei pentru ca să-l văd anume pe paznicul din Ungheni pe scenă la Eurovision Moldova. Însă să meargă mai departe, la Oslo, nu cred că i se va permite: scopul organizatorilor este doar să scoată bani din noi, ştim noi doar ;).

Pe de altă parte, trebuie să spun că fenomenul turcomaniei îmi pare că s-a cam consumat deja. Cel puţin mie mi-a cam pierit entuziasmul cela din primele 2 săptămâni ale anului - era şi normal, după 2 săptămâni în care am ştiut că Pavel nu merge mai departe, întorcîndu-ne la viaţa noastră de toate zilele. Nu ştiu dacă se va mai reaprinde "flacăra" turcomaniei, cert e însă că show-businessul din Moldova oricum va avea de cîştigat din urma deciziei date. Aşa că, votaţi Pavel Turcu ;)

sursa imagine aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu