joi, 7 ianuarie 2010

Pavlik a dat lovitura! E noua vedetă a Moldovei ;)

Azi Pavlik a dat lovitura. În adevăratul sens al cuvântului. Pentru că azi a fost live la JurnalTV şi totodată a fost motiv de ştire pentru cei de la ProTv. Lucruri pe care probabil niciodată nu şi le-a imaginat sau visat, dar devenit realitate în special datorită efortului bloggerilor şi facebook-erilor din Moldova, şi în special datorită bloggerilor Ion Grosu şi Viorel Mărdare.

În privinţa live-ului de la JurnalTV, pe care l-am urmărit, m-am convins definitiv că Pavel Turcu e un moldovean veritabil. Un om obişnuit, simplu, deloc erudit, cu un IQ nu prea ridicat (undeva între 90 şi 100), căsătorit, cu 2 copii şi cu un job mai mult decît banal, de paznic la un supermarket, care îi dă însă şansa să supravieţuiască şi să-şi întreţină copii cît de cît decent. Un om însă sincer, chiar infantil, cum l-a numit producătorul, şi cel mai important, cu un vis, spre care a îndrăznit să păşească.

Nu a impresionat deloc la emisiune, dar mă aşteptam şi era de aşteptat aceasta. În privinţa băieţilor, Ion Grosu şi Viorel Mardare, s-au descurcat destul de bine. Au fost momente în care, din păcate, nu au fost prea convingători sau convinşi ei înşişi de ceea ce spun, dar au fost de departe mult peste opozantul lor, Valentin Boghean. Poate şi datorită fetei prezentatoare de jurnal, pe care se citea un entuziasm şi simpatie, deşi glumeaţă, pe ceea ce fac aceşti 2 băieţi.

În privinţa opozantului, acesta mi-a lăsat o impresie proastă. A fost un moment în care Viorel a spus că se află între 2 muzicieni, acesta replicîndu-i dur că este jignit că este comparat cu Pavel, creînd impresia de parcă Pavel ar fi ca de un câine pentru el, cineva inferior. Putea să se abţină, zic eu, chiar dacă îl dispreţuieşte pe Pavel ca artist. Plus că mi-a mai dat impresia că este cam limitat în gîndire, nedorind să înţeleagă viziunea băieţilor şi rămânînd ancorat în viziunile sale profesionale (elitare) despre ceea ce este muzica, necoborîndu-se la nivelul gîndirii neprofesionalilor, adică "gloatei". În fine, cum mi-a replicat pe facebook Mihail Cerga (fratele Tatianei Cerga, solista Studio One), ce l-a cunoscut pe Valentin, acesta nu ar fi aşa, şi e foarte probabil că e drept. Cert e că nu mi-a lăsat o impresie prea pozitivă.

În privinţa reportajului de la ProTV, acesta a fost chiar cool, adică reuşit. Întreaga mea familie, inclusiv şi eu, am zîmbit la reportaj. Chiar e hazlie de-a binelea situaţia asta: totul a pornit ca un joc şi ca o glumă, dar devine tot mai serioasă treaba. Şi cine ştie, poate că merită...

P.S. Fotografia e preluată de la Eni Valentin (aici).

4 comentarii:

 1. respect visu, da e nashpa piesa!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu e bună pentru ce? Nu e bună pentru operă, nu e bună pentru conservator, dar e numa bună pentru Eurovision. O asculţi o dată şi ţi se înscrie direct pe scoarţa cerebrală :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Anonim:

  Merci Nadiush pentru sinceritate!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ion Grosu:

  Tot mai mult şi mai mult încep şi eu să cred asta :)

  RăspundețiȘtergere