duminică, 7 februarie 2010

Slabe şanse


Euro 2012:
Grupa E: San Marino, Republica Moldova, Ungaria, Finlanda, Suedia, Olanda.
Grupa D: Luxemburg, Albania, Belarus, Bosnia-Herţegovina, România, Franţa.

Ţara noastră nu a nimerit deloc într-o grupă uşoară. Aş putea spune că chiar nu am avut deloc noroc, dacă omitem San Marino, care este cea mai slabă echipă naţională din Europa, RM fiind încă cu 12 poziţii peste dînsa. Dacă antrenorul sau jucătorii nu vor fi păliţi la cap, la sigur Moldova va ocupa cel puţin penultimul loc în această grupă, ceea ce deja va fi bine, în comparaţie cu ultimul rezultat din precedentele preliminarii.

Olanda (a 2 putere fotbalistică în Europa după Spania) 90% că va cîştiga această grupă şi că va învinge de 2 ori Moldova. Suedia, deşi pare mai slabă la moment, nu cred că vom face ceva puncte cu ea. Finlanda, iar o echipă nordică, destul de puternică dacă ne uităm după ultimile rezultate: poate obţinem ceva puncte acasă cu dînsa. Ungaria însă, e o pâine tocmai bună de mîncat, părerea mea: Moldova ar putea tinde să obţină o victorie acasă cu Ungaria.

Pronosticul meu - locul 5. Dacă însă Balint va fi un geniu şi jucătorii lui nu vor face greşeli, am putea obţine 3 victorii în grupă (2 cu San Marino şi una cu Ungaria acasă) şi încă vreo una-două remize, astfel, deci, locul 4. Mai mult decît atît nu cred că avem dreptul să-i cerem, ţinînd cont de contracandidate, şi mai ales, de valoarea lotului nostru.

În privinţa României, nu sunt încîntat deloc de grupă. Bosnia-Herţegovina, opinia mea, este la moment peste echipa României, astfel că locul II nici pe-aproape nu este sigur. Belarus, şi chiar şi Albania, sunt la moment "nuci tari", care ar putea smulge destul de uşor ceva puncte de la echipa lui Lucescu.

Veştile bune vin de la Luxemburg, care pare să fie o echipă mai slabă decît cea a Insulelor Feroe - poate acum România nu va avea probleme şi cu cea mai slabă echipă din grupă. Şi de asemenea Franţa, care mie îmi pare a fi cea mai slabă echipă din grupa superputerilor Europei (poate doar Croaţia sau Rusia erau sub, sau la un nivel cu Franţa).
România, cred, ar putea, şi mai ales ar trebui, să tindă către o victorie acasă cu Franţa, pentru a recompensa posibilele puncte pierdute ( şi ea va pierde la sigur ceva puncte în confruntările cu Bosnia, Belarus sau Albania) cu adversarii aflaţi teoretic mai jos decît dînsa.

Un pronostic - mi-e imposibil să dau. Aş vrea să spun 2, dar mă tem tare că mă înşel. Parcă simt că mai degrabă locul 3 ar obţine. Plus că chiar dacă ar obţine locul 2, România va juca la baraj, unde nu cred să fie favorită. Pe scurt, nu sunt optimist în vederea calificării la Euro 2012... şi nici vouă nu v-aş recomanda să vă faceţi mari speranţe. Vom trăi şi vom vedea.

sursa imagine aici

3 comentarii:

 1. Eu cred că luăm 6 puncte cu San Marino, mai sunt posibile două puncte acasă cu Finlanda și Ungaria. 8 puncte e un obiectiv rezonabil pentru această grupă. 10, ar fi de-a dreptul senzațional. România are parte de o grupă ușoară. Cu puțin noroc sunt posibile și 24 de puncte, dar dacă Bosnia va juca la fel ca și în precedentele preliminarii, vom avea probleme mari.

  RăspundețiȘtergere
 2. Baieti fi/ti seriosi Ungaria nu e atit de slaba cum pare...cel mai posibil este un egal si un loc 4 in grupa pentru Moldova...posibila victorie cu San Marino si 2 egaluri cu Finlanda si Ungaria..
  De Olanda..stim deja verdictul..Suedia insa ar putea sa fie marea surpriza
  Cit despre Romania daca a luat bataie in trecut de la Serbia..ca m/am intilnit zilele trecute cu unul de acolo si vorbeam de fotbal a facut mare necaz din mine si a ris pina la lacrimii de partida aia
  sunt sanse mari sa fie batuta si de Bosnia
  De la Franta s/ar putea la fel sa ia bataie sau un posibil egal..sa nu uitam ca cele mai bune jocuri ale echipei nationale ale Romaniei cu Franta aveau nume mari pe lista jucatorilor..posibile victorii cu Albania, Luxemburg si Belarus

  RăspundețiȘtergere
 3. Alexandru:

  Şi eu cred că vom lua maximum de puncte cu San Marino, dacă nu vom face greşeli. În privinţa la egaluri, cred că putem tinde de a scoate o remiză şi cu Suedia. Ungaria, chiar dacă mulţi o văd în creştere, consider că e de bătut (acasă). Orice mai sus de 6 puncte, sau de locul 5, eu cred că va fi excepţional pt noi în această grupă.

  În privinţa României, opiniile noastre cam diverg. Dar asta e normal ;)

  RăspundețiȘtergere