duminică, 28 martie 2010

Consideraţi că:


Trăim în statul Republica Moldova. Fiecare cetăţean al statului nostru are o viziune proprie, de lungă durată, despre care ar trebui să fie soarta sau destinul Republicii Moldova. Foarte mulţi se identifică ca fiind români şi consideră că RM ar trebui să se unească într-un final cu România (acum ori mai tîrziu, într-un viitor mediu sau mai de lungă durată). O altă mare parte din populaţia RM se identifică ca fiind numai moldoveni şi consideră că RM ar trebui să existe pentru întotdeauna ca stat independent, care să fie patria noastră, a moldovenilor. Şi o a treia parte, în mare parte alolingvi, dar nu rareori chiar şi moldoveni, ar dori şi judecă că RM ar trebui să se unească cu Rusia (şi/sau cu Ucraina), întru crearea unui nou fel de stat de tipul Uniunii Sovietice sau din credinţa că moldovenii şi ruşii ar avea origini comune (origini slave).

Astfel că în baza acestor 3 viziuni majore, despre care ar trebui să fie viitorul Republicii Moldova, de lungă durată, am hotărît să realizez un sondaj, timp de o lună, pe care îl vedeţi în partea stîngă a blogului, şi la care vă învit să vă expuneţi opinia despre care ar trebui să fie destinul statului nostru.

sursa imagine aici.

2 comentarii:

  1. eu zic ca ar trebui sa pui mai multe optiuni pt cei ca nu se regasesc in cele 3..

    de ex.. Eu ma consider roman, dar vreau un stat independent al Moldovei... si in acest fel, kak nu cruti.. nu pot vota in sondaju tau, pentru ca nu vreau sa pun acolo ceva doar pentru galocika

    RăspundețiȘtergere
  2. Alex
    Te incluzi. Pe mine nu mă interesează dacă te consideri român sau moldovean, ci care este viziunea ta despre care ar trebuie să fie soarta Moldovei. Dacă vrei un stat independent, pentru întotdeauna, şi acum, dar şi peste 100, 1000 ani, atunci varianta a 2 era cea care te reprezintă.

    RăspundețiȘtergere