luni, 1 martie 2010

Super tare, Pavel Turcu în finală!

Incredibil! Începînd cu o idee a lui Nicolae Apostu: iniţial au fost 82, apoi a fost scos în afara concursului de către juriu ("elita" noastră muzicală), pentru ca datorită susţinerii publicului să fie reîntors în luptă, alături de 30 participanţi, pentru ca acum să ajungă, datorită aceluiaşi public, alături de primii 14, în finala Eurovision Moldova. 82 - / - 30 - 14 - ? .

O adevărată poveste de succes: apariţie şi creştere spectaculoasă, cădere dezamăgitoare şi dură datorată excluderii de către juriu, reîntoarcerea speranţei şi obţinerea unei adevărate victorii (şi faţă de juriu) prin accederea în finală! Incredibil şi frumos!

Nu ştiu şi nu cred că Pavel Turcu va ajunge la Oslo. Chiar dacă în finală va lua 12 puncte de la public, juriul îi va lichida şansa de a merge mai departe instantaneu. Dar nici nu contează: Pavel Turcu deja e un învingător, şi noi împreună cu el. Un om simplu ajuns în finală datorită susţinerii poporului simplu, unor oameni simpli.

Bravo lui!, bravo susţinătorilor săi! şi bravo şi mulţumim şi contestatarilor săi, care nu au făcut decît să propage fără să vrea fenomenul mai adînc în societate. Am demonstrat toţi că se poate, şi la nivel de individ (Pavel Turcu), dar şi de grup sau societate, că orice e posibil de realizat. Viaţa şi destinul nostru e în mâinile noastre, dar nu în mâinile elitei, oricare ar fi ea (politică, muzicală, etc). Să avem noi iniţiativa pentru viaţa noastră, şi pentru ceea ce dorim!

sursa imagine

8 comentarii:

 1. Iti zic o parere: nu-ti sta bine ceea ce faci. Esti un baiat inteligent - demonstreaz-o prin verticalitate!

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu aş zice că şi ceilalţi cântăreţi sunt oameni "simpli" :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Verticalitatea se manifestă mai ales cînd trebuie să ieşi cu capul sus contra majorităţii. Nu spun că e cea mai bună ocazie, nici ultima, la sigur, dar aventura Pavel Turcu anume asta şi a fost pentru mulţi din cei care-s cu Pavel Turcu — un test de inteligenţă şi verticalitate.

  Victor l-a trecut cu brio.

  Era deciziilor unanime a trecut. Nu mai există "pravilinîie liudi".

  RăspundețiȘtergere
 4. Pavel Turcu nu impresioneaza prin cintec ci prin ceea ca a facut praf sisitemul dupa care se credea pina acum ca nu poti sa treci din cauza ,,dinozaurilor'' epocii trecute.
  dar sa nu se creada ca este Alesul din Matrix
  Povestea lui se termina aici dar ideea insasi ca a reusit sa treca de o bariera ce nimeni parca nu putea sa o treaca ,Merita Respectul Meu.

  RăspundețiȘtergere
 5. Victore, chiar nu te inteleg, sincer. Anul viitor la eurivision vor fi 10 de pavel turcu...atunci ce vom face? Si aia vor fi oameni simpli...
  doar ca noi nu de oameni simpli ducem lipsa, ci de adevarati profesionisti

  RăspundețiȘtergere
 6. Rămâne să sperăm la o minune - că dinozaurii vor începe să aibă minte şi nu se vor conduce de indicaţii şi prejudecăţi. Şanse sunt cam 10%, dar încă sunt, totul depinde în măsură de 50% sau chiar mai mult de noi, în rest de juriu

  RăspundețiȘtergere
 7. Sunt de acord ca Pavel a obtinut un succes in ceia ce a facut. Dar el ne reprezinta pe noi, poporul (inclusiv cei de la conducere). Oare nu va sperie ca omul simplu arata ridicol, neprofesionist, prostut (vorbesc de imaginea lui Turcu poate in realitate e altfel) ????? Decat sa-l invinum de tupeu mai bine ca popor sa incercam sa ne schimbam.
  Salve

  RăspundețiȘtergere
 8. Am vrut sa stau deoparte in gluma "Pavel Turcu", dar nu pot sa nu zic, ca piesa sa, din pacate e o rusine p/u Moldova!!! Bv lui p/u vise, dar chiar nu va pot intelege pe voi, mai ales pe unii oameni publici/specialisti in domeniu cum poti sa decazi atit de mult. Lasind la o parte chestia de raiting, oare atit de mult ne place sa ne batem joc noi insine de noi? Haideti sa fim seriosi, Eurovision e un concurs regional de elita, si nu un circ din piata centrala! Inteleg ca ceea ce avem e al nostru si n-ar trebui sa ascundem asta, dar sa fim rationali: cind vrei ceva mai bun, trebuie si tu sa oferi ceva mai bun... un pret... un produs de calitate. Pacat de situatia care s-a creat la moment, da cunoastem foarte bine ca vina nu o poarta atit visul lui Turcu si prestatia sa "originala", cit galagia care s-a facut in jurul sau... si stim cu totii foarte bine cine-i de vina?!

  RăspundețiȘtergere