joi, 29 aprilie 2010

Surprins: 51% pro-unire cu România


În urmă cu o lună începeam un sondaj la mine pe blog, în care doream să aflu despre care ar trebui să fie viitorul Republicii Moldova, pentru întotdeauna (ca finalitate). În cadrul sondajului au votat 63 persoane. Rezultatele sunt următoare:
- Aproximativ 51% (50,79% mai precis), sau 32 persoane, consideră că RM, acum ori mai tîrziu, ar trebui să se unească cu România;
- 44,4% (28 persoane) consideră că RM ar trebui să rămînă independentă pentru întotdeauna;
- Aproximativ 4,7% (3 persoane) consideră că RM ar trebui să se unească sau să facă parte din Rusia (sau/şi Ucraina).

Sincer, pentru mine rezultatele sunt puţin surprinzătoare. Mă aşteptam ca cei "pro independenţă" să fi fost majoritari, iar cei pro-unire cu România, mai puţini, undeva la 30%, să zicem. În cazul celor ce sunt pentru alipirea la Rusia (sau/şi Ucraina), intuiam că au să fie extrem de puţini, ţinînd cont că blogul meu e scris în limba română, fiind vizitat mai deloc de reprezentanţi ai minorităţilor etnice din RM.

Numărul însă mare al celor ce pledează pentru unirea cu România îmi sugerează, că cel puţin în blogosfera moldovenească numărul celor pro-unire cu România tinde sau este aproximativ egal celor ce sunt pentru independenţa RM, şi deci, e mult mai mare decît procentajul unioniştilor pe ţară. Lucru perfect normal, ţinînd cont că bloggerii (şi cei care îi citesc pe aceştia) sunt mult mai bine informaţi în legătură cu problemele istoriei, sau despre politica din RM, în comparaţie cu întreaga populaţie a statului nostru.

sursa imagine

Un comentariu:

  1. De unde stii tu care e procentul unionistilor de la voi din tara ? A facut cineva un referendum ? A intrebat cineva oamenii ? Si ma refer in cadru perfect liber si democratic cu o dezbatere publica in care ambele puncte de vedere sa fie prezentate in mod obiectiv si egal nu disproportionat. Ori oamenii de 8 ani de zile nu aud decat aiurelile comunistilor . Cum poate fi relevant un sondaj de opinie in acest mediu ? Si cu o disproportie evidenta in pozitia institutiilor mas media ?

    RăspundețiȘtergere