marți, 22 iunie 2010

Day Break

Day Break este un serial pe care l-am privit deja de 2 ori la acelaşi canal, NIT, de fiecare dată urmărindu-l cu mare interes şi plăcere. Acţiunea serialului se învîrte în jurul poliţistului-detectiv Brett Hopper, care este acuzat de uciderea unui asistent de procuror, şi care, cel mai important, trăieşte aceeaşi zi, în care este acuzat, de mai multe ori (mai precis, de 51 ori). Ca urmare, acesta în aceeaşi zi pe care o trăieşte de mai multe ori încearcă să rezolve misterul crimei, modificînd şi acţionînd diferit de fiecare dată.

În opinia mea, acest serial te învaţă 2 lecţii destul de importante despre viaţă: prima, că oricine, oricît de apropiat ţi-ar fi - prieteni, fraţi, părinţi, soţie, etc. toţi au secrete pe care le ţin ascunse faţă de tine şi dintr-un motiv sau altul nu pot sau nu vor să ni le destăinue. Deseori ni se pare că cunoaştem totul despre un om, mai ales dacă îl cunoaştem de mult timp, dar aceştia nu rareori ascund în sine momente importante din viaţa lor, pe care nu pot să ni le spună. Viaţa este mult mai complicaţă decît noi credem, şi oamenii de-asemenea.

A 2 lecţie ţine de puterea informaţiei. Hopper în fiecare zi, aceeaşi trăită, afla noi informaţii şi detalii despre persoanele care îi puneau în cîrcă crima respectivă, despre secretele unor personaje din film (rude, prietenă), astfel încît acţiona depăşindu-şi adversarii şi fiind mereu înaintea lor. Pe de o parte cineva mi-ar putea replica că aceasta ar ţine mai mult de cunoaşterea viitorului, Hopper trăind aceeaşi zi şi ştiind ce are să urmeze, ceea ce este foarte corect, dar pînă şi anticiparea viitorului, cunoaşterea acestuia nu este decît o informaţie care îţi permite să modifici scenariul zilei şi să acţionezi cît mai cu succes pentru tine.

Interesant e că serialul în Statele Unite nu a avut succes. Mie însă, mi-a plăcut foarte mult.

sursa imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu