marți, 22 iunie 2010

Prea multe pase strică


Sincer, nu mă aşteptam să trăiesc o zi cînd să consider că un joc de prea multe pase strică fotbalului. Sau altfel spus, este ineficient...

Spania are un joc de pase fantastic. Probabil, este de departe cel mai bun din lume, nici brazilienii sau argentinienii nejucînd atît de bine în pase precum o fac ei. Dar la finalizare, spaniolii sunt varză, şi anume datorită jocului lor de pase. Au fost o mulţime de momente în care jucătorii spanioli puteau pur şi simplu să şuteze, în loc să paseze între ei, încurcîndu-se între jucătorii Hondurasului. Dacă ar fi procedat astfel, scorul pur şi simplu ar fi luat proporţii, putînd uşor să-l fi depăşit pe cel realizat astăzi de Portugalia.

Mai rău decît atît, jocul de pase realizat de către Spania este practic ineficient. Ambele goluri bătute azi de Spania se datorează unor reuşite personale, dar nicicum jocului de pase al echipei. Primul e meritul unei incursiuni personale al lui David Villa, iar al doilea gol datorită unui şut al aceluiaşi jucător, şut a cărui traiectorie a fost modificată puţin, dar norocos (de un jucător adversar), atît cît a trebuit ca portarul Hondurasului să nu poată ajunge mingea.

În a 2 repriză m-am plictisit chiar enorm, în special datorită acestui joc de pase fără rezultat al spaniolilor. Practic, Spania m-a dezamăgit azi, şi mi-a lăsat o impresie amară că nu va putea cîştiga mondialul, dacă nu îşi va remedia problema ce ţine de finalizare. Prea multe pase strică, se pare...

sursa imagine

3 comentarii:

  1. VICTORAS AI CEL PUTIN DOUA ARTICOLE IN NUMARUL URMATOR
    Imi place cum scrii acum despre fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai cred ca vreo nationala europeana va lua titul mondial de anul acesta. Vad meciuri Brazilia-Olanda, Japonia-Argentina, si finala sud-americana. Germania avea sanse sa dea o lovitura dubla: Eurovision si cupa mondiala la fotbal :)

    RăspundețiȘtergere