joi, 28 octombrie 2010

Alege Schimbarea până la capăt!


P.S. Ei bine, să-mi exprim şi părerea despre acest clip :)
Clipul electoral este simpluţ, şi asta se observă după actorii filmaţi, unii nefiind naturali în scenele filmate (limbajul nonverbal). Nu înţeleg faza cu Europa a domnului Mihai Ghimpu, nu se leagă cu prima parte, a "umilinţei", şi în genere cu tot spotul..

Însă, surprinzător pentru mine (nu ştiu de ce dar aşteptam ca spoturile PL să fie slabe), clipul mi-a plăcut. Chestia cu umilinţa trezeşte sentimentul naţional, precum şi demnitatea umană. Apelul la vot este unul foarte bun, mobilizează imediat după partea "umilinţei". Se arată problema şi se cheamă imediat la "luptă" (vot) - e bine, zic eu. Dacă ignor partea cu Europa, clipul mi se pare destul de bun.

6 comentarii:

 1. după target şi răsplată :)
  clipul e rău, da e numa bun.

  RăspundețiȘtergere
 2. E complet aiurea. Nu vad cum pronuntarea cuvintului umilinta poate trezi sentimentul national.

  RăspundețiȘtergere
 3. Prima parte e bună, Replica lui Ghimpu e complet aiurea. Nu are sens, nici mesajul transmis nu e unul coerent. Ghimpu nu are darul de a transmite un mesaj electoratului
  Atenţie, azi 28 octombrie este ultima zi când mai puteti depune declaratia de sedere pentru a putea vota
  http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/10/sa-ne-bucuram-sau-nu.html
  http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/10/nu-uitati-sa-depuneti-cererea-de-sedere.html

  RăspundețiȘtergere
 4. Ion Grosu:

  Te-ai exprimat neclar (neexplicit), dar ţi-am subînţeles ideea.

  Analizat la general, sau profesionist, clipul e slab, însă analizat în cazul situaţiei particulare a RM, şi în special a oamenilor vizaţi (electoratul PL) e bun.

  Nu-mi place înlănţuirea target - răsplată, rău - bun. Se primeşte ca o insultă subtilă la adresa alegătorilor PL (implicit mie). Ţin să cred că a fost neintenţionată.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ivan:

  Nu pronunţarea cuvântului "umilinţă" trezeşte sentimentul naţional, ci întreg mesajul din primele 20 de secunde. Ascultă încă odată clipul, şi încearcă să nu fii intenţionat negativ din start, şi vei înţelege atunci ideea mea.

  P.S. Apropo, nu-i aşa că cînd cineva te critică şi te face de nimic (argumentat), îţi trezeşte orgoliul, dorind să-i demonstrezi că nu eşti aşa, şi motivîndu-te să acţionezi? ;)

  RăspundețiȘtergere
 6. Valentyn:

  sunt total de-acord cu tine, excepţie partea cu atacul la Ghimpu. Mihai Ghimpu este un om ca noi toţi şi poate transmite un mesaj poporului. Faptul că replica e aiurea nu înseamnă că şi Ghimpu este aşa. Depinde de cel care a regizat sau creat clipul, sau de cine a decis ca Ghimpu să spună acele cuvinte, care nu se leagă I parte a clipului.

  RăspundețiȘtergere