joi, 4 noiembrie 2010

Noroc! N-ai vreo ţigară?

Iaca aşa o întrebare am primit azi de la 3 băieţi, în oraş. Şi nu e prima oară cînd mi se întîmplă să se cerşească o ţigară de la mine. Trecem peste faptul că eu nu fumez şi nu am nici o ţigară pe la mine - tinerii ăştia nu aveau cum să ştie asta. Dar însăşi faptul că obişnuiesc să-i întrebe mai pe oricare tînăr ce le cade în cale, pornind de la premisa că toţi ar fuma, se primeşte ca o insultă.

În al doilea rînd, să fiu eu chiar un fumător înrăit, nu mi-aş permite niciodată să mă umilesc cerînd o ţigară de la un om străin. Eu înţeleg că băieţii se considera "paţani" adevăraţi, adică avînd tare mare îndrăzneală şi nici un obraz, dar fapta în sine rămîne a fi o cerşetorie, indicînd lipsa unei demnităţi umane la ei. Mai ales că erau trei - chiar nu puteau să strîngă împreună să-şi cumpere o ţigară? Şi pentru ce oare mai fumează dacă sunt atît de săraci, încît nici nu-şi pot permite să-şi cumpere, şi fumeze, propriile ţigări?

Păcat că ţara noastră e plină de "paţani" cu nemiluita, dar cu lipsă mare de bărbaţi adevăraţi...

sursa imagine

2 comentarii:

  1. Asta e realitatea. si mie mi s-antmplat sa mi se termine tigarile, or eventual la serviciu or in orele de asteptare la vama.. dar "impuscam" rar de tot, mie fiindu-mi oarecum rusine pentru cersitul de tigari...

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim:

    fiecare cu onoarea şi demnitate sa...

    RăspundețiȘtergere