miercuri, 22 decembrie 2010

Orange Prepay vs Moldcell Cartelă

Orange Prepay Standart vs Cartelă Moldcell Tarif Unic
Planul tarifar Standart - apelurile către numere Orange costă 1.50 lei pe minut, către alte numere din Moldova - 2.30 lei.
La Tarif Unic există doar un singur tarif, unic, la orice apel naţional indiferent de direcţie (şi către numere Moldcell şi către numere Orange sau altele), acesta fiind de 1.50 lei pe minut. De asemenea aici apelurile în reţea din centre raionale şi din alte regiuni costă 1 leu şi respectiv, 0.75 lei.

Verdict: Moldcell Cartelă Tarif Unic reprezintă clar o ofertă mai avantajoasă decît Orange Prepay Standart. 1:0 pentru Moldcell.

Orange Prepay Seara şi Weekend vs Cartelă Moldcell Prietenii Mei
Seara şi Weekend: apelurile de la 20.00 pînă la 8.00 în zilele de lucru, precum şi în întregul weekend, costă 1.20 lei pe minut, iar cele dintre orele 8.00 şi 20.00 în zilele de lucru: 2.30 lei.
Prietenii Mei: apelul în reţeaua Moldcell - 1.50 lei, în afara reţelei - 2 lei, în reţea noaptea şi în weekend (22.00 - 8.00) - 0.75 lei pe minut.

Verdict: e greu de spus care ofertă este mai bună. Moldcell Prietenii Mei este clar mai avantajoasă în zilele de lucru, dar dacă ţinem cont că ofertele sunt făcute în special pentru cei ce vorbesc mai mult noaptea sau în weekend, se pare că Orange învinge, deoarece ei oferă un tarif unic de 1.20 lei în această perioadă, la Moldcell tariful de 0.75 bani fiind doar în reţea, în afara reţelei preţul fiind şi noaptea şi în weekend de 2 lei pe minut. Orange Prepay vs Moldcell Cartelă = 1:1.

Orange Prepay Prietenii vs Cartelă Moldcell Reţeaua Mea
Prietenii - apelurile către utilizatorii planului tarifar Prietenii costă 60 bani pe minut, apelurile către alte numere Orange - 1.60 lei, apelurile către alte numere din Moldova - 2.30 lei.
Reţeaua Mea - apelurile în reţeaua Moldcell costă 1.20 lei, în afara reţelei 2 lei.

Verdict: iarăşi e greu de dat unul, ţinînd cont că nu se cunoaşte cît de mulţi utilizatori Orange Prepay sunt la planul tarifar Prietenii. Dar probabil că nu prea mulţi. Judecînd după celelalte costuri ale apelurilor, Moldcell ar ieşi clar învingător, aşa că tind să consider la general oferta Reţeaua Mea Moldcell mai bună decît Orange Prietenii. 2:1 pentru Moldcell Cartelă.

Alte opţiuni importante: cei de la Moldcell oferă 5 numere preferate, cu care vorbeşti la jumătate de tarif din reţea (75 bani la Tarif Unic şi Prietenii Mei şi 60 bani în Reţeaua Mea), cei de la Orange doar 3 numere preferate, cu care vorbeşti cu 60 bani pe minută. Şi aici Moldcell mai înscrie un gol în poarta celor de la Orange, însă Orange compensează prin faptul că oferă opţiunea Număr Magic (nu am găsit o aşa opţiune la Moldcell Cartelă).

Însă marele minus al celor de la Moldcell este faptul că ei au doar 1 milion de abonaţi, faţă de Orange care are de 2 ori mai mulţi. Altfel spus, din 100 de contacte pe care le ai 66 sunt în medie numere Orange, iar numai o treime numere Moldcell, ceea ce face ca la Moldcell Prietenii Mei şi Reţeaua Mea cheltuielile pentru apelurile în afara reţelei să fie cu mult mai ridicate decît la Orange (+1 pentru Orange). În acest context, Moldcell Cartelă Tarif Unic pare de departe a fi cea mai bună ofertă din toate cele 6 prezentate mai sus (+1 pentru Moldcell Cartelă, deoarece prin acest plan tarifar ei lichidează acest handicap).

Scor final al meciului dintre Orange Prepay vs Moldcell Cartelă este de 3:4. La general, scorul e de 1 la 0 pentru Moldcell.


sursa imagine

14 comentarii:

 1. probabil e o închipuire falsă a mea ,dar de prin august Orange a început să ne frece la minute...

  RăspundețiȘtergere
 2. Tre sa compari si orange "pachet"...ca imi e interesant :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu cred ca e corecta "cercetarea", dar sunt de acord cu scorul. :) Mai mult decat atat, la proportia cu clientii - 66/33, nu e tare aproape de adevar, ca multe numere din cele 2 mln sunt modeme.

  RăspundețiȘtergere
 4. Oleg: Nu ştiu, nu am observat aşa ceva, dar pot spune că la noi în Md orice e posibil.

  Victor: Voi face, într-un alt articol, bineînţeles. Pur şi simplu articolul avea să iasă prea lung. ;)

  Anonim: ce ai în vedere că nu e corectă "cercetarea"? Că datele ar fi inventate de mine? Accesează linkurile din articol, atunci.
  Sau că cercetarea, alegerile pe care le-am luat, ar fi subiective? Asta da, aş fi de-acord, pentru că sunt om, şi toţi suntem subiectivi, cît de raţionali sau obiectivi am tinde a fi.
  Legat de proporţie, accesează linkul: http://anrceti.md/files/u1/telmob_2010tr3.pdf
  Recent cei de la Moldcell au aniversat 1 mln de utilizatori, nu m-aş mira ca şi Orange în curînd să aibă 2 mln. Şi nu ştiu dacă în cei 2 mln se includ şi cei cu modeme, sau sunt separat. Tind să cred, conform datelor din link-ul respectiv, că ar fi separate.

  RăspundețiȘtergere
 5. Pai la Orange acu a mai scazut numarul de abonati! Pleaca lumea, EXCLUSIVITATEA Orange nu mai e in voga!

  RăspundețiȘtergere
 6. varianta cea mai optimă este Abonament la ambele pachete

  RăspundețiȘtergere
 7. Fara publicitate, Problema cartelelor SIM, as intreba cati dintre dvs au avut probleme cu cartela SIM?

  Ei, bine, Avand un atelier de reparatii cu ceva timp in urma, aveam tot mai multi clienti cu problema "mi-a ars cartela la orange, faceti ceva". Am introdus un serviciu nou, Extragerea informatiei de pe cart. SIM.
  S-a dovedit ca cartele Orange/Voxtel nu puteau fi salvate, pur si simplu iesiau din functiune, BIZAR! La baza cartelelor SIM, este un microcontroler(chip cu capacitate de momorie) care este programat, [la programare se poate de activat obtiunea de tip, sau cati ani sa fie memorate datele].
  Asta a foat prima presupunere, a doua era de capacitatea acestora, la Tempo se acordau cu o capacitate redusa si cu un curent mai mic, apoi au anceput sa se produca de capacitate sporita si un curent mai mare.
  O constatare Cartele Orange nu au putut fi restabilite niciodata, cu toate eforturile,(o cartela 9 la Orange este 35 lei), Cu cartele moldcell, nu au fost asemenea solicitari?
  Oare orage aduna 35 lei din motiv de inginiozitate sau problema tehnica?

  RăspundețiȘtergere
 8. cel mai bine e la moldcel la pachet cu 10.80 vb cu 1.88 nationale si 25 bani in retea plus ai 5 numere favorite , si daca ai prieteni si familia toata e la moldcell e bine

  RăspundețiȘtergere
 9. Ooo DA Ogange zice ca au 2 milioane de utilizatori
  Moldcell zice ca 1 milion, Populatia RM este de 3,754 milioane, deci avem plecati peste hotare cca 1 milion de cetateni, plus copii pina la 9, 10 ani care nu utilizeaza tel. mob. + batrini, deci undes cele 3 milioane de abonati ai operatorilor mobili ? Daca mai punem si unite in genere RM dupa datele lor ar avea in total cca 4,5 - 5 milioane de locuitori.
  In esenta oper. de tel. mobila spun numararul numerelor functionale si nu a numarului persoanelor p.u ca eu pot sa am si 2 or 3 4 cartele la diferiti operatori ceea ce nu este = ca sunt atitia utilizatori. O dau si ei cu shmecheria sa atraga clienti :)))

  RăspundețiȘtergere
 10. 1. Te inseli amarnic, Orange are 2 milioane inclusiv cei de la PrePay care chiar daca multi sunt peste hotare are o cartela PrePay inca activa, si isi mai incarca contul cand se intoarce in tara!
  2. Si in plus din aceste 2 milioane si 1 milion la sigur sunt multi clienti si Orange si Moldcell si se suprapun datele, logica aici este, aceste 2 companii datele din pod nu pot sa le ea ca sunt anumite reguli la care tre sa se conformeze ca se fac verificari si nimeni nu vrea sa plateasca amenzi!

  RăspundețiȘtergere
 11. Pascal Aurel:

  la Orange sunt 2 milioane, dintre care eu însumi sunt de 2 ori: am 2 numere Prepay la moment :D.

  Şi ca mine sunt mulţi, plus creşte nr. oamenilor care au un nr. Orange şi unul Moldcell. Iată cum se explică cifrele acestor companii ;)

  RăspundețiȘtergere
 12. la abonament de 10.8mdl lunar, la moldcell ai:
  tarif retea 0.25mdl/min
  tarif inafara retelei (orange/fix) 1.88mdl primele nush cite minute,apoi tariful scade pina la 0.5mdl
  in wkend mdcell`u iti intoarce banii care i-ai vorbit in timpul saptaminii,ca sa-i vorbesti in retea

  in mall, in usm, si in asem, mdcellu ofera reduceri de 50% la toate serviciile

  +o gramada de kkturi care ofera avantaj moldcell

  RăspundețiȘtergere
 13. Director Vodafone:

  Abonamentele Orange versus Moldcell le-am analizat în alt articol.
  Vezi aici: http://vciobanu.blogspot.com/2011/03/orange-vs-moldcell-abonament.html

  RăspundețiȘtergere