marți, 1 februarie 2011

Comentariile oamenilor vizavi de creşterea preţurilor la abonamentele Moldtelecom


Am fost interesat să aflu care sunt opiniile şi altor oameni, cetăţeni de-ai noştri, vizavi de creşterea preţurilor la abonamentele de telefonie fixă Moldtelecom, astfel că am citit toate comentariile de pe Unimedia (aici şi aici) şi Publika. Majoritatea comentariilor, unele poate hazlii sau ironice, dar peste 90% sunt clar împotriva majorării preţurilor, prea puţini încercînd să accepte sau justifice scumpirile MTC. Ar fi foarte bine dacă şi conducerea MTC, în frunte cu (mincinosul) Vitalie Iurcu, s-ar mai interesa şi de părerea oamenilor simpli ce locuiesc în ţara asta. Dar e puţin probabil să se întîmple asta...

danny: "cum era sa mai scumpeasca convorbirile: au scos o scrisoare "chipurile" de la diaspora si iata motivul de a scumpi convorbirile locale pentru ale "ieftini" pe cele internationale."

vallarta: "asa se lupta cu saracia :)"

DIMEX: "Eu deja am dat cerere de conectare la SunVoice de la SunCommunications, pentru abonaţii SunTV Digital ei oferă un pachet fără abonament lunar şi fără minute incluse, cu 0,072 lei/min. De pe 1 martie îi zic Moldtelecomului la revedere :)"

aster: "Pai eu ma dezabonez . Ce-mi trebuie telefonul fix asa scump ? Mai bine imi bag un abonament la mobil mai scump si stiu ca telefonul e mereu cu mine. Moldtelecom FAIL !"

Ghita83: "Peste tot se ieftinesc convorbirile, mai ales pe retelele mobile, dar acesti draci scumpesc, iata ce inseamna monopol!!! Am impresia ca Guvernul nostru e impotent, nu e in stare sa rezolve nimic in tara asta. Rusine Filat!!!"

Oleg de pe Nistru: "Chiar au turbat cu toţii în ţara asta!! Cine-i următorul la mărirea preţurilor? Şi care-s mă rog motivurile pentru atîtea măriri - primeşte cineva azi mai mult pentru lucrul său decât ieri? Tunisia, Egipt, ..Moldova?"

EugenG: "In asa caz mai bine trec la Telefonia StarNet,porcii estea dela MTC deja intrec toate masurile"

Bradu: "Dupa ce au incasat anul trecut venituri de sute de milioane,acum majoreaza tarifele,si asta cu tacitul acord al Guvernului,ca doar e intreprindere cu capital de stat.Rusine!!!"

viktorextrim: "Daca nu ma insel, anul trecut se anuntase ca directorul de la Moldtelecom (intreprindere de stat)are o leafa de 80.000 lei lunar. Se vede ca nu-i ajunge...
Daca ne baga si aistea tarifare pe minut, atunci cine ramine Filat dupa toate scumpirile astea??? Un bleg prapadit de care toti isi sterg picioarele si care nu hotaraste nimic in tara asta.
Moldova fara saracie??? Cu asa premier Moldova fara saracie va fi atunci, cind va fi Moldova fara oameni."


Tolea: "sau eu is prost sau iei nemernici. Cum dracu sa maresti pretul la locale in favoare micsorarii celor internationale daca ati urlat in gura mare saptamina trecuta ca iaca reducem preturile toate. De ce eu cel din Moldova cares vai demine sa suport povara pentru ca pentr cei de peste hotare uite e scump? De ce sau oferit servicii bune dar pentru pachete scumpe. Ce face babuta ceia care are o pensie vai de ea? isi inchide telefonul? Nemernicilor. Va pateti joc de oamenii saraci pentru ca credeti ca ei fura si au ca voi. asta e costul pentr care oameni buni am dat jos PCRM ca sa vina AIE."

Alexis: "Oribil! Pai asta e o marire considerabila. Se pare ca trecem cu totii la Starnet sau SunCommunications."

urson: "Se incearca o schema clasica folosita inca in anii 90 de privatizare a activelor la costuri foarte foarte mici. Initial trebuie sa faci ca compania de stat sa devina cu pierderi. Noile tarife avantajeaza doar companiile ce vor sa ocupe locul moldtelecomului. Preturile oricum nu vor scadea. In final vom renunta la telefonia fixa. "

deny: "la pachetul standart platesti 30 de lei, si nu ai nici un minut, daca vorbesti minutul costa 12 bani :).
la Moldcell pachetul costa 10,80 , iar minutul cu 5 numere favorite costa 12 bani :).
De 3 ani nu ma folosesc de telefonul fix, si din cite vad nici nu prea este avantajos."


Octav: "Si cine are nevoie de aceasta reducere la tarifele internationale? Oricum 80% de populatie comunica cu ajutorul internetului sau prin intermediul altor telefonii. Asta nu este o ieftinire - este o batjocura a populatiei"

Daniel: "In cazul asta, va fi mai convenabila telefonia mobila a diferitor furniozori decat cea fixa de la Moldtelecom. Cred ca multa lume va renunta la acest serviciu. Eu cred ca asa voi face. Oricum, nu prea folosesc telefonia fixa. Stiu ca in toata lumea pachetul minim include si minuta, dar astia sunt prea hapsani. Vor deja sa ne puna streangul. Dupa medicamente si produsele alimentare, a venit si vremea telefoniei fixe. Sa-ti bagi picioarele nu alta!"

Amadeus: "Dupa cum se vede si telefonia in Moldova lucreaza pe gaze :)))"

sursa imagine

4 comentarii:

 1. Telefonia mobila va acapara din ce in ce mai mult segmentul de piata al telefoniei fixe in special prin cresterea vitezei de conectare la Internet, scaderea tarifelor p/u apeluri si transmitere date, cat si imbunatatirea esentiala a produselor propuse. MoldTC chiar daca a lansat IP TV in format HD, chiar daca a lansat freehosting.md si alte servicii - continua politica de majorare a tarifelor (la moment doar p/u apeluri voce) ceea ce in opinia mea va diminua din veniturile comapniei si/sau transferarea abonatilor la alti prestatori de servicii de telecomunicatii.Totusi MDTC ramane a fi un gigant la nivel national datorita infrastructurii prezenta in aproape toate localitatile din RM, monopolizind piata la nivel national ingreunind astfel dezvoltarea altor companii in domeniu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Pascal Aurel:

  sunt totalmente de-acord cu tine.

  RăspundețiȘtergere
 3. E simplu... dupa cum MTC-ul e org de stat ar trebui sa nimereasca veniturile in bugetul statului, insa fiind la conducere un timp relativ scurt tre sa reushesti sa pui in buzunar destul.. astfel conducerea MTC incepe a investi in HI-Tech adica Internet, IPTV... bla bla .. si investeshte prin intermediul a tertelor companii, se fac tendere .. pe care le cashtiga companii private care apar cu o zi inainte de tender, sumele se tripleaza, tendeerle le cashtiga practic shefii MTC, si ca rezultat .. o tara care nu are drumuri si salariu minim de 800lei are al 3-lea loc in lume de acces la Internet, contrastele sunt generate de spalarea de bani care tre sa ajunga in buget....

  RăspundețiȘtergere
 4. Anonim:

  Interesant. Nu ştiam de aceste chestii...

  RăspundețiȘtergere