duminică, 27 martie 2011

Oare cât au să-l mai ţină?

Nu am privit ieri meciul. Şi nici nu intenţionez să privesc vreun meci al României atîta timp cît Răzvan Lucescu, acest antrenor nu mediocru, ci mic de tot, va antrena naţionala. Mă întreb după rezultatul de ieri, oare cît mai au de gînd să-l ţină pe Lucescu la cîrma naţionalei? Şi de ce îl ţin şi îl mai susţin pe Lucescu ca selecţioner, dacă este practic un zero ca antrenor (şi foarte probabil şi ca om, dacă nu are onoarea să-şi dea demisia pînă acum)? Ce interese meschine şi ascunse sunt în joc? Sau cine oare e în spatele lui Răzvan?

Mă uit la clasamentul grupei D: România este foarte bine ancorată pe locul 5, avînd doar 2 puncte din 4 meciuri. Un coeficient de eficacitate de doar 16,6% (2 puncte din 12). Următoarea echipă de deasupra ei, de locul 4, Bosnia, are cu tocmai 5 puncte mai mult peste naţionala României, avînd 7 puncte. Belarus, Albania au adunate, fiecare, cîte 8 puncte, iar Franţa 12. Chiar şi dacă România bate Luxemburgul, ea rămâne puternic aşezată pe locul 5. Un loc 5 pe care l-am ocupat meritat, datorită lui Răzvănel, şi în precedentele preliminarii, şi spre care ne îndreptăm sigur şi acum, cu acest antrenor pe bancă.

În rest, las pe cei de la pariori.ro să vorbească: cu 5 goluri încasate, naţionala României are o apărare mai slabă şi decît a Moldovei noastre, care a primit doar 3 goluri. Nu mai menţionez şi că RM are adunate 6 puncte din 12, în comparaţie cu cele 2 ale României. Apoi, însăşi naţionala Insulelor Feroe are mai multe goluri marcate (3, ce-i drept în 5 meciuri), decît România, care are doar două. Astfel, România se află la un loc cu Luxemburg, San Marino şi Malta pe lista reprezentativelor care nu au bătut în actualele preliminarii, meciul cu Luxemburg de marţi urmînd a fi chiar un adevărat "derby" al codaşelor din grupa D. Pur şi simplu incredibil la ce nivel s-a coborît naţionala României...

Într-un sondaj pe Gazeta Sporturilor, din peste o mie de participanţi, 95% consideră că Lucescu ar trebui să îşi dea demisia. Lumea vrea urgent, şi clar, o schimbare în fotbalul românesc, iar această schimbare, în primul rînd, primul pas, ar trebui să fie demisia selecţionerului Răzvan Lucescu.

sursa imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu