joi, 23 iunie 2011

Două tipuri de oameni

‎" ... există două tipuri de oameni pe lume: cei paralizaţi de răul din lume, care refuză să facă ceva pentru că nu văd rostul, şi cei care se luptă până la capăt deoarece consideră că a nu face ceva este infinit mai rău decât a face ceva şi a eşua." (citat John Connoly , Neliniştiţii)

Din nefericire, eu tot mai mult încep să fac parte din prima categorie, deşi încă mai lupt, nici nu ştiu pentru ce...

8 comentarii:

 1. BASARABIA PAMANT ROMANESC!

  RăspundețiȘtergere
 2. If you are honest, after some years of politics you will become like the others, or you will get disappointed and stop. You can do some small things and hope everyone will do the same, and all together, you will change things.

  RăspundețiȘtergere
 3. Perioade nefavorabile au mai fost si o sa mai fie, insa asta nu e un motiv sa faci parte din ce in ce mai mult din prima categorie de oameni, indiferenta nu e un lucru bun. Chiar daca realitatea e asa cum e, ai destula forta, vointa, inteligenta sa percepi lucrurile altfel, poate am prea exagerat, dar stiu ca undeva acolo am dreptate.

  RăspundețiȘtergere
 4. Simone:

  Apoi eu acum mă aflu în varianta a doua, în care sunt dezamăgit şi aş vrea să nu mă mai intereseze şi preocupe deloc politica.

  Corect menţionat: toţi împreună am putea schimba sistemul. Însă speranţa că şi ceilalţi fac la fel, adică lucruri mici, bune, a cam murit - majoritatea oamenilor, cum ai menţionat şi tu odată la mine pe profil în facebook, nu îşi doresc schimbarea. Noi doar zicem că o vrem: în realitate suntem mulţumiţi de situaţia prezentă, pe care o perpetuăm.

  RăspundețiȘtergere
 5. Trudi:

  Există aşa o vorbă: cum a afectat criza mondială RM? Nici într-un fel: RM din 1991 e în criză continuă.

  Aşa e şi cu perioadele nefavorabile - ai impresia că cele favorabile nu există, de fapt. Deşi, dacă e să comparăm cu anii 2000-2008, situaţia prezentă e de 10 de ori mai bună şi favorabilă.

  Alta e faza - practic e imposibil să lupţi împotriva sistemului. Dovada: părinţii noştri, sau tineretul de azi, care, în căutare de bani pentru supravieţuire, ajung să ia şi ei mită, să corupă, linguşească, etc, asta deşi cîţiva ani mai înainte erau siguri că nu au să procedeze în aşa mod. Vrei nu vrei, dar sistemul ne răpune.

  Referitor la ideea cu realitatea, nu ai exagerat deloc. Din contra, dacă mi-ai cunoaşte concepţiile mele despre realitate, în genere ai crede că sunt nebun. Or, eu cred că realitatea este o construcţie a creierului nostru, dar nu un rezultat al percepţiilor noastre.

  RăspundețiȘtergere
 6. Victor, tu crezi ca eu nu sunt constienta ca va trebui la viata mea sa ma pun bine pe langa cineva numai ca sa am un post de lucru bine platit sau orice altceva? Cel cu buzunare mai paroase il va detine, dar eu cu principiile mele si morala va trebui sa stau mai in urma. Ma depasesc gandurile astea, dar inca am forta si vointa sa lupt cu sistemul asta defect. Am lasat facultatea de aici, din cauza coruptiei si am plecat in Romania, cel putin acolo nimeni nu-mi cere nimic sa pot fi admisa la un examen (stiu ca si ei sunt cu mita, dar nu ca la noi, atat de deschisa treaba asta) totul e pe fortele proprii, din punct de vedere al sistemului de invatamant. Din celelalte parti nu pot sa ma dau cu parerea pentru ca prea putine stiu.
  Prea m-am agitat p'aici :)... ganduri senine si stari de spirit mai putin bolnavicioase. P.S. Si eu sunt nebuna.

  RăspundețiȘtergere
 7. Trudi:

  Crede-mă că ai făcut un pas mare în viaţă, ducîndu-te la studii în România, căci te va ajuta mult în viitor. Calitatea studiilor din România e de vreo 2 ori mai bună decît din RM, plus studiile de-acolo sunt mai apreciate decît cele de-aici. Aşa că trebuie să fii mai optimistă şi mai încrezătore în tine :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Confirm calitatea studiilor din Romania fata de Republica Moldova. Asa ca o sa continui sa fiu optimista si increzetoare in mine :).

  RăspundețiȘtergere