vineri, 29 iulie 2011

Cele mai tari reţele sociale din lume la moment

http://trandafirescu.net/
Evident lucru, cele mai tari şi populare reţele sociale la moment din lume sunt Facebook, Twitter şi Linkedin. Dovadă servesc şi faptul că anume despre aceste reţele sociale se scrie cel mai mult în mass-media internaţională, dar şi cifrele:
- Facebook are peste 750 milioane de utilizatori activi la moment;
- Twitter a depăşit în iulie 2011 peste 200 milioane de conturi înregistrate;
- iar LinkedIn are aproape 113 milioane de utilizatori, dintre care 51 milioane în SUA, ceea ce a propulsat-o recent după importanţă ca a doua reţea socială din această ţară.

În privinţa la Google+, aceasta a depăşit recent peste 20 milioane de utilizatori. Rămâne de văzut cît de mult va creşte această reţea de socializare, şi dacă va reuşi să ajungă din urmă, şi chiar să depăşească aceste 3 reţele sociale, dintre care în special Facebook-ul, concurentul său principal.

În privinţa României, clasamentul celor 3 reţele sociale, cele mai importante din lume la moment, este un pic diferit. Pe primul loc este facebook-ul, care, conform facebrands.ro, are 3.617.200 utilizatori în România, fiind astfel şi cea mai populară reţea din socializare din România, mult înainte la hi5, neogen.ro sau netlog, care se află, de fapt, în decădere. LinkedIn este pe locul 2, avînd 467.339 de români înscrişi în reţea, iar Twitter are doar 56.371 conturi în România, conform zelist.ro.

În Republica Moldova cea mai populară reţea de socializare este, bineînţeles, odnoklasniki.ru, care are între 900 mii şi 1 milion de moldoveni înregistraţi. Facebook este mult în urmă, avînd aproape 200 mii de utilizatori moldoveni înscrişi. În privinţa la Linkedin şi Twitter, nu am găsit informaţii despre cîţi moldoveni sunt înscrişi în aceste reţele, însă voi face cîteva estimări.

Cele 31 de contacte ale mele de pe LinkedIn îmi oferă acces la 1658 utilizatori moldoveni (minimul). Conform socialbakers.com, singurul lucru pe care îl putem ghici este că LinkedIn nu are mai mult de 67.000 utilizatori moldoveni (maximul). Deci nr. utilizatorilor moldoveni de LinkedIn este între 1658 şi 67 de mii.
Dacă ţinem cont de raportul dintre nr. de utilizatori facebook în România şi cel din RM (care este 18), ajungem la cifra de 25 mii de utilizatori LinkedIn în Republica Moldova. Ţinînd însă cont că Facebook a crescut în RM pe baza popularităţii sale internaţionale, LinkedIn fiind mult mai puţin cunoscută şi mediatizată, estimez că de fapt în Republica Moldova LinkedIn are doar 10-12 mii de utilizatori.

În privinţa la Twitter, Twitter Rating in Moldova are înscrişi doar 431 de utilizatori moldoveni. Dacă luăm iarăşi în considerare raportul dintre nr. de utilizatori facebook în România vs cei din RM, ajungem la o cifră de 3000. Cred eu că chiar aproximativ 2-3 mii de utilizatori twitter avem în Republica Moldova.

P.S. Acesta este cel de-al 300-lea articol publicat de mine pe acest blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu