luni, 8 august 2011

Cum părinţii îşi condamnă la mediocritate proprii săi copii

http://birgubici.com/
Descoperit acest videoclip datorită lui Valeriu Tihai. O problemă care este caracteristică şi societăţii noastre, şi pe urmă ne mirăm de ce avem nişte generaţii de oameni mediocri, care mult prea puţin au realizat şi luptat în viaţă pentru sine sau pentru comunitatea în care trăiesc. Problemă care nu constă în violenţă (să-ţi baţi copilul la fund), care uneori este necesară, ci în cuvintele pe care le spunem copiilor noştri şi prin care nu facem decît să le omorîm visele, creativitatea şi gîndirea liberă. 

Un videoclip care arată că niciodată nu trebuie să-i spui unui copil că e prost sau că nu e bun de nimica, căci cînd va creşte mare aşa şi va deveni, ceea ce i-ai spus că este. Un videoclip care arată cît de important este pentru un copil ca acesta să fie încurajat şi apreciat în visele sale, oricît de absurde şi de nerealizabile ar părea la moment că sunt. Or, în visele sale se ascunde de fapt vocaţia, talentul şi capacitatea sa de a reuşi şi învinge în viaţă. 


Apropo, un "anecdot" care arată de ce moldovenii sunt nişte rataţi în comparaţie cu alte popoare:

"Stau trei copii: un evreu, un rus şi un moldovean, şi se joacă în nisip. La un moment dat rusul şi moldoveanul se ceartă cu evreul şi îl lovesc. Acesta se duce plîngînd la tatăl său întrebîndu-l ce să facă. Acesta îi spune să se joace singur în altă parte pentru că el este un băiat deştept şi să-i lase în pace pe ceilalţi doi copii, pentru că sunt nişte proşti.

Jucîndu-se copilul moldovean cu cel rus, la un moment moldoveanul îl loveşte pe cel rus. Acesta se duce la tatăl său plîngînd întrebînd ce să facă. Acesta îi spune să se ducă înapoi şi să-l lovească încă şi mai tare pe copilul moldovean. Rusul aşa şi procedează.

Copilul moldovean, lovit, se duce la tatăl său plîngînd întrebînd ce trebuie să facă. Tatăl său îi trage puternic o palmă peste faţă şi îi spune: - Băi prostule! Ţi-am spus să nu faci prostii parcă."

Şi pe urmă ne mai mirăm de ce evreii stăpînesc financiar lumea, şi de ce ruşii se comportă la noi în Basarabia ca nişte ocupanţi, nedînd doi bani pe limba română şi pe demnitatea "moldovenilor". Totul constă în educaţie, în felul în care ne creştem şi educăm proprii copii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu