marți, 16 august 2011

Facebook şi-a atins maximul în Republica Moldova?

Întreb asta pentru că am observat de pe socialbakers.com că numărul utilizatorilor de facebook din Republica Moldova a încetat să mai crească. Conform graficului de mai jos, preluat de pe socialbakers, se observă că din aprilie anul curent pînă în prezent numărul moldovenilor ce au cont facebook s-a stabilizat în jurul la 200.000.

http://www.socialbakers.com/
Or, chestia asta e de mirare, în condiţiile în care în întreaga lume are loc o expansiune facebook, care devine tot mai popular, RM fiind departe de a fi "cucerită", în plus la asta, procentajul utilizatorilor de internet, şi de abonaţi unici, fiind în creştere la noi în ţară. Pe de altă parte, 2/3 din moldovenii utilizatori de internet au cont pe odnoklasniki, ceea ce poate să sugereze că internetul moldovenesc este deja acaparat de o reţea socială, nefiind nevoie de a doua.

De evidenţiat şi faptul că în ultimile 3 luni facebook pierde sigur utilizatori cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 64 ani:
http://www.socialbakers.com/
Rămîne de văzut deja în viitor dacă facebook şi-a atins acum maximul de utilizatori la noi în ţară, sau doar e o anumită perioadă de stagnare. Judecînd după faptul că Republica Moldova este încă departe de a fi "internetizată" (mă refer la penetrarea internetului la noi în ţară), se poate conchide că numărul utilizatorilor de facebook va creşte sigur. Pe de altă parte, popularitatea odnoklasniki la noi în ţară poate să contribuie la frînarea, sau oprirea creşterii numărului de utilizatori ai reţelei sociale facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu