joi, 1 septembrie 2011

Blog despre satul Vărzăreştii Noi

Vărzăreştii Noi
Am lipsit o scurtă perioadă de la mine pe blog. Motivul: am fost concentrat asupra unui proiect, de a face un blog despre satul Vărzăreştii Noi: http://varzarestii-noi.blogspot.com/. Imboldul creării blogului mi-a servit concursul "Cel mai cel sat din Basarabia". Deşi nu cred deloc în şansa mea de a cîştiga la loterie, sau astfel de concursuri, mi-am amintit de vorbele unui băiat, care mi-a spus că dacă nu încerci, în genere nu ai nici o şansă. Aşa că am pornit-o.

Cineva m-a întrebat pe facebook dacă sunt din acest sat. I-am răspuns scurt că nu. De ce însă am ales să fac un blog despre Vărzăreştii Noi? Pentru că el este satul copilăriei mele, în care mi-am petrecut o mare parte din primii 8 - 9 ani din viaţă, ani care mi-au rămas în amintire ca fiind de aur (ca secolul de aur la popoare). Mama mea este din acest sat, astfel că cînd eram mic stăteam luni întregi pe la bunici, hoinărind şi fugărind dealurile. Pe lîngă faptul că frumuseţea acelor locuri mi s-a întipărit puternic în minte, şi perioada respectivă a fost cea mai fericită din viaţa mea, astfel că satul Vărzăreştii Noi mi s-a întipărit adînc în suflet.

Cert e că cu timpul am început să mă implic mai serios în crearea şi îmbogăţirea blogului. Motivul l-a servit şi faptul că mătuşa mea (din acest sat) mi-a spus că pe net găseşti foarte puţine informaţii despre Vărzăreştii Noi, şi acelea fiind nişte articole scrise de mine mai demult. Aşa că am hotărît să adun toate informaţiile pe care le am sau le găsesc despre sat, şi să le pun pe blogul respectiv. De asemenea, am făcut săptămâna trecută o vizită de 3-4 zile în sat, în care am fotografiat mai multe obiective: primăria, Casa de Cultură, Biserica, (fosta) şcoală, etc. şi însăşi întreg satul, văzut de pe dealuri.

Pe final pot spune că ceea ce am făcut pentru mine a fost o experienţă mai mult decît reuşită şi frumoasă. În primul rînd am aflat eu însumi o mulţime de lucruri interesante despre Vărzăreştii Noi, lucruri despre care nu aveam nici măcar idee, plus mi-am dat seama că am o mare plăcere din a mă plimba, călători şi fotografia diferite lucruri, care îmi par interesante şi frumoase. Se pare că unei anumite părţi a personalităţii mele îi place mult să călătorească şi să fotografieze, lucruri pe care nu prea le observasem, sau conştientizaseşi mai înainte.

Un comentariu:

  1. Bravo!

    Iată încă un exemplu:
    1. http://cuhnestimd.wordpress.com/
    2. http://www.facebook.com/pages/Cuhne%C5%9Fti/196010110417779?ref=ts

    RăspundețiȘtergere