vineri, 21 octombrie 2011

Baghirov ne-a tras-o? Sau tot ai noştri?

http://karadeniz-press.ro/
Miercuri aflam de fuga lui Baghirov din Republica Moldova, care era în arest la domiciliu. Prima impresie a fost că este o adevărată bătaie de joc la adresa ţării noastre, că e încă un argument cît de falimentar şi patetic este statul în care trăim, dacă un porc a reuşit bine-mersi, cu mare uşurinţă, să fugă din ţară.

A doua zi aflu de ipoteza lui Victor Moşneag că Baghirov ar fi fost eliberat de către Filat, la comanda lui Putin, după întrevederea acestora din 18 octombrie. Apoi aceeaşi ipoteză mi-o întăreşte şi Ghimpu, care a spus că Baghirov a fost eliberat la comandă. Ipoteza asta schimbă cardinal viziunea asupra la cum a fugit Baghirov din RM.

Astăzi m-a pufnit rîsul cînd am aflat că Baghirov a fost ajutat de cei de la Publika TV să fugă din ţară. Asta chiar e tare de tot. Se pare că cei de la Publika TV sunt proşti de tot dacă nu au ştiut că porcul ăla o să-i trădeze (dar şi ei singuri s-au dat de gol, prin interviul lor "exclusiv" cu Baghirov de la Odesa). 

Cred şi eu că ar trebui cercetat de urgenţă, şi de aflat sigur care sunt persoanele care l-au ajutat pe Baghirov să fugă, şi să plătească scump pentru asta, chiar dacă sunt de la Publika TV. Şi dacă se adevereşte că postul era la curent cu evadarea lui Baghirov, n-ar strica şi nişte "persecuţii" pe-acolo. Căci dacă e adevărat că au fost complici la fuga lui Baghirov, e o adevărată bătaie de joc la adresa statului nostru ceea ce şi-au permis să facă. Dar, Publika TV e verde, şi probabil că va scăpa curată din situaţie.

Cert e că situaţia chiar a ieşit anectodic de patetică. Baghirov ne-a tras-o, şi rîde acum de mămăligari, se pare, cu ajutorul anume al unora de-ai noştri. Dacă e adevărat că a fost eliberat de Filat, la comanda lui Putin, rămîne de văzut ce va primi acesta înapoi de la ruşi (dacă va primi gaz mai ieftin de la ruşi, lumea ar putea să-l ierte). Dar oricum ar fi, Republica Moldova tare a mai ieşit de rîs, şi penibilă, din această situaţie.

Trăim în Moldova, ţara tuturor posibilităţilor! Ura, tovarişi!

Porc (DEX "moldovenesc") - rus obraznic, nesimţit.

6 comentarii:

 1. Baghirov a fost plasat in arest la domiciliu pe 13 octombrie deci, cu mult inainte de intilnirea lui Filat cu Putin

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred ca in statul moldovenesc banii si influenta hotarasc mult prea multe in detrimentul omeniei, justitiei, bunului simt si a cailor democratice uneori.

  RăspundețiȘtergere
 3. de fapt, cred ca video cu baghirov dat în "exclusivitate" pentru publika a fost filmat nu în odessa dar în chişinău. şi da, omul a plecat cu acordul cuiva, profitând de incompetenţa autorităţilor din md.

  RăspundețiȘtergere
 4. Anonim:

  Şi întîlnirea lui Filat cu Putin a fost programată şi pregătită cu mult timp înainte ;).

  RăspundețiȘtergere
 5. Ana:

  Nu e exclus (referitor la interviu). Şi eu cred că Baghirov a fugit cu ajutorul cuiva (important) de la noi din MD, nu doar cu ajutorul "prietenilor" săi.

  RăspundețiȘtergere