joi, 17 noiembrie 2011

Antivirusuri gratuite (Free Antivirus)

http://rebusulvietii.wordpress.com/
Acum o jumate, un an în urmă am descoperit cu surprindere că există şi antivirusuri gratuite, aşa că mi-am salvat cîteva linkuri, în caz că pe viitor voi avea nevoie. Acuma recent, dacă tot îmi expirase licenţa de la antivirus deja de vreo 2 luni, şi nu mai găseam vreo cheie bună deloc pe internet, mi-am zis hai să-mi instalez un antivirus gratuit, că nu cred că trebuie să fie tare inferioare faţă de cele cu plată. 

Şi, cum îmi este obiceiul, am făcut o cercetare pe net, căutînd toate antivirusurile gratuite posibil, pentru ca într-un final să-l selectez pe cel mai bun sau care-mi inspiră cel mai mult încredere. Aşa că, minune, am descoperit peste vreo 10 antivirusuri gratuite, avînd chiar bine de unde alege. Şi pentru ca alţii să nu piardă timpul căutînd ca mine pe net, am zis să fac o listă a antivirusurilor gratuite, poate cuiva îi va fi de folos.

1) Avast Free Antivirus, în română aici, care cică conform celor de la Avast ar fi cel mai popular din lume antivirus, fiind utilizat de peste 180 milioane de oameni;
2) Avira Free Antivirus, un alt antivirus gratuit, foarte popular şi apreciat;
3) AVG Anti-Virus Free 2012, un antivirus la fel cunoscut şi apreciat. Puteţi citi mai în detaliu ce funcţii are pe go4it.ro;
4) Bitdefender Antivirus Free Edition, lansat chiar ieri, 16 noiembrie, şi gratuit pentru utilizatorii de limbă română. Românii de la Bitdefender sunt unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii antivirus din lume, antivirusul lor fiind foarte apreciat de către o mulţime de specialişti în domeniu;

Conform blogului LostInTechnology, aceste 6 antivirusuri ar fi cele mai bune antivirusuri gratuite. Dar pe lîngă aceste 6, mai sunt o mulţime de antivirusuri gratuite, mai puţin vestite, dar poate nu şi mai slabe, cine ştie.


Dacă m-aţi întreba care este cel mai bun antivirus din cele 13 enumerate, sincer, nu ştiu, pentru că nici nu le-am utilizat pe toate, şi nici nu sunt un specialist IT. Pot spune doar că, un prieten mi-a transmis Avira Premium Security (un antivirus nu gratuit), pe care l-am folosit vreo cîteva zile, şi care nu mi-a plăcut. Consuma mult din resursele sistemului de operare, încetinindu-l, plus alte necazuri îmi făcea. Aşa că de vreo 3 zile am trecut la Avast Free Antivirus, care pînă ce, mi-a lăsat o bună impresie. Pe lîngă instalarea antivirusului în limba română (un mare plus, pentru că mă ajută să înţeleg mai bine funcţiile antivirusului), acesta îmi şi consumă mai puţine resurse. Mai pe scurt, îmi place.

Dacă totuşi aţi avea nevoie de o recomandare de la mine, pentru un antivirus gratuit, v-aş sugera să vă instalaţi unul din primele patru: Avast, Avira, AVG sau Bitdefender. Acestea 4 îmi inspiră cel mai mult încredere. Dacă, în schimb, există cititori care au alte opinii, sau cunosc mai multe despre aceste antivirusuri gratuite, şi ştiu care e cel mai bun, sunt bineveniţi să se dea cu părerea la comentarii: şi eu aş vrea să aflu mai multe despre ele, care e cel mai bun, dar şi altor oameni le-ar putea fi util aceste informaţii.

14 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am instalat pe laptop primul antivirus gratuit de la Bitdefender chiar in ziua lansarii. Deocamdata e diponibil doar in romana. Foloseste foarte putine resurse si imi convine, avand in vedere ca nu sunt un utilizator cu pretentii. Se seteaza singur si nu face mare taraboi in computer cand da cu matura. Deci, eu l-as recomanda pe asta. Si anterior auzisem si citesm numai lucruri bune despre Bitdefender. Asa ca voi dezinstala Avast si de la PC. Nu ezitati, daca sunteti un simplu utilizator :) http://www.bitdefender.com/solutions/free.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Şi eu căutam un antivirus, evident gratuit (şi bun)...
  Mulţumeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesc !!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Linkul corect pentru noul Bitdefender este cel oferit de autor - http://www.bitdefender.ro/solutions/free.html

  RăspundețiȘtergere
 5. Cel mai bun e Avira daca il setezi cum trebuie :) , eu pe linga el am si Avast si e protejat 101% laptopul si nu consuma ambele mult din performantele PC-ului :) (Slava)

  RăspundețiȘtergere
 6. Petru:

  Şi eu am încercat ieri să-mi instalez Bitdefender, dar din păcate antivirusul nu suportă sistemul meu de operare. Aşa că am rămas la Avast. E posibil ca în viitorul apropiat să-mi reinstalez sistemul de operare, şi voi încerca atunci din nou.
  Şi da, şi eu am auzit numai lucruri bune despre Bitdefender.

  RăspundețiȘtergere
 7. ProAdevăr:

  Cu plăcere! Mă bucur să ştiu că am fost de folos şi altcuiva, dar nu numai mie, prin căutarea acestor informaţii.

  RăspundețiȘtergere
 8. Slava:

  Ai dreptate, dar vezi că computerul la mine e mai vechi, plus şi sistemul de operare la mine se apropie deja de vîrsta de 3 ani cînd ultima oară a fost reinstalat :D. Aşa că Avira cam îmi frîna compul bine. Poate şi nu l-am setat cum trebuie, dar nici nu prea mă pricepeam cum trebuie.

  Oricum, mersi pentru că mi l-ai dat, precum şi pe Avast. Acum mă folosesc de Avast, şi sunt mulţumit. :)

  RăspundețiȘtergere
 9. O mica erata. Antivirusul gratuit lansat la 16 noiembrie nu este primul de acest fel din gama Bitdefender. Linkul pe care l-am postat in primul comentariu este tot un antivirus gratuit, din 2009 :)
  http://www.bitdefender.com/solutions/free.html

  RăspundețiȘtergere
 10. Bun articol Victor!
  Personal folosesc si eu Avast Antivirus si nu pot spune ca am careva pretentii pina cind legat de acesta. :)
  Bafta!

  RăspundețiȘtergere
 11. Moldomania:

  Mulţumesc frumos pentru apreciere!
  Baftă şi ţie!

  RăspundețiȘtergere
 12. aa.. de MS Security Essentials nu zice nimeni nimic? il utilizez de doi ani. pana cum n-am avut probleme.
  un mare plus fata de alti anitivirisusi e faptul ca nu te satura mereu cu banere .. de timpul: hai .. faci upgrade la premium, la pro, la full cum e la restul. nu consuma mult ram, interfata simpla si accesaibila. si e derivat al alntivirusului comercial ForeFront de la MS.

  doar un mic detaliu: va trebui sa aveti Windows Licentiat - atat.

  RăspundețiȘtergere
 13. Extra:

  Probabil de aia şi nimeni nu aminteşte de MS Security Essentials, că necesită un Windows licenţiat. Or, la noi în Republica Moldova, majoritatea internauţilor au windows nelicenţiat.

  RăspundețiȘtergere