miercuri, 11 ianuarie 2012

Oazu Nantoi preşedinte?

http://www.timpul.md/
Oazu Nantoi preşedinte? Susţin. Chiar dacă are şi el o pată neagră, şi anume faptul că a fost membru al Partidului Democrat, partid care este, şi a fost mereu pentru mine unul de bandiţi, încă din anii '90. Omul însă a ştiut rapid cînd să plece, atunci cînd partidul a fost vîndut unui bandit mai mare şi mai criminal decît Diacov, lui Plahotniuc. Plus, în comparaţie cu mai vechile candidaturi, Lupu şi Greceanîi, Oazu Nantoi este de departe o candidatură mai bună, şi nu numai din cauza că nu a fost membru al PCRM. 

La nivel de percepţie, Oazu Nantoi îmi creează impresia unui om cumpătat, înţelept şi echilibrat, mult mai destoinic de a fi preşedintele RM decît cele 3 mizerii care au fost mai înainte. Nantoi nu este o candidatură ideală, însă în condiţiile actuale (criza politică), şi în comparaţie cu vechii pretendenţi (Lupu şi Greceanîi), este o candidatură perfectă. Astfel că agreez ideea ca Oazu Nantoi să ajungă preşedinte, pentru că îmi pare una dintre cele mai bune candidaturi la momentul actual, personalitatea sa inspirîndu-mi o anumită încredere.

Am observat că mai mulţi bloggeri, dar şi facebookerii, l-ar dori preşedinte pe Oazu Nantoi. Nici nu ştiu, poate de făcut ceva gălăgie, nişte grupuri de susţinere, pentru ca AIE şi Dodon să îl voteze, şi să termine cu haosul şi criza asta politică din ţară? Pe de altă parte, este puţin probabil ca politicienii noştri, în probleme de asemenea importanţă (ca alegerea preşedintelui), să ţină cont de opinia societăţii civile. Pentru că, pentru ei, interesele lor sunt mai presus decît cele ale populaţiei şi societăţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu