duminică, 15 ianuarie 2012

Prea multă putere pentru o mână de ticăloşi

http://nicolaeapostu.blogspot.com/
Cei de la AIE au decis astăzi ca să organizeze un referendum pentru modificarea Constituţiei, nu mai tîrziu de luna aprilie, care să aibă ca scop simplificarea procedurii de alegere a preşedintelui de stat. Se merge pe "soluţia" propusă de Ghimpu pe 28 decembrie anul trecut, ca preşedintele să fie ales doar prin 51 de voturi.

Nu mă gîndeam că am să o spun vreodată, dar prostul ăsta de Ghimpu nu numai că îşi îngroapă propriul partid, dar vrea să îngroape şi viitorul democraţiei din Republica Moldova. În contextul în care toţi liderii politici, politicienii şi partidele de la noi din ţară suferă de o gravă criză de legitimitate politică (lumea este săturată şi dezgustată de ei), singura soluţie bună pentru alegerea preşedintelui este şi poate fi doar alegerea acestuia de către popor.

Eu înţeleg că şi poporul ăsta este unul de idioţi, care au avut şansa să rezolve criza politică a alegerii preşedintelui la 5 septembrie 2009, dar au ales să meargă la şaşlîk şi să stea acasă. Şi că, pînă la 5 septembrie anul curent, nu se poate face un referendum pe aceeaşi problemă. Dar să oferi şansa şi puterea unui partid, sau unei alianţe de partide, care prin 51 de voturi să poata forma şi Guvernul, dar şi să poată alege preşedintele ţării, este prea multă putere pentru aceşti ticăloşi.

Păi care e garanţia ca într-o perioadă apropiată să nu aibă loc alegeri anticipate, în care, ţinînd cont de tendinţele din societate, comuniştii să nu ia peste 51 de voturi? Iar cu 51 de deputaţi, aceştia să formeze şi guvernul, şi să aleagă preşedintele, noi putînd spune adio de la democraţia din RM. Şi chiar şi dacă nu ar fi existat pericolul comuniştilor, aş fi fost împotriva ca doar 51 de deputaţi să poată alege preşedintele. Pentru că e prea multă putere pentru aceşti ticăloşi.

Eu voi vota contra la acest referendum. Şi Paşa Valeriu tot, avînd argumentele lui. Şi vă îndemn şi pe voi să faceţi la fel, dacă va avea loc acest referendum. Pentru că AIE pur şi simplu îşi bate joc de noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu