sâmbătă, 14 aprilie 2012

A nu avea duşmani

http://www.neatoshop.com/
"A nu avea duşmani înseamnă a fi un nimeni". 

Citat personal, apropo. M-am gândit că dacă tot nu-l găsesc pe google, să-l "patentez" la mine pe blog. Şi mă doare în cot de toţi idioţii care mi-ar putea zice că e copiat, că el există deja şi că m-am inspirat nu ştiu de unde. Roata a fost şi este inventată de mii de ori, în locaţii şi timpuri diferite, de persoane diferite. Aşa şi eu, am ajuns la această concluzie desinestătător, fără a mă fi inspirat de undeva sau de la nu ştiu cine. Ci doar din experienţă proprie. Şi nu exclud că şi altora, înaintea mea, le-a trecut prin cap această concluzie.

Acum şi explicaţia citatului. Ce ar trebui să facă un om ca să nu aibă duşmani? Nimic. Ar trebui să facă nimic. Adică să tacă, să rabde, să nu se dea cu opinia, să nu se manifeste, să nu acţioneze. Odată ce te dai cu opinia asupra unui lucru, automat se va găsi cineva ce va avea o altă opinie. Odată ce acţionezi cumva, mereu se vor găsi contestatari, care vor crede că acţiunea ta e greşită. Odată ce te manifeşti cumva, influenţând alţi oameni, imediat se vor găsi cineva care nu-ţi vor agrea acţiunile, sau ţi le vor considera greşite.

Acţiunea presupune şi reacţiune. Aşa e legea vieţii.

A avea duşmani înseamnă a fi important pentru ei. A avea duşmani înseamnă a fi CINEVA pentru ei.

Aşa că, a avea duşmani sau contestatari e un lucru normal, atîta timp cît tu nu îţi doreşti să fii un nimeni. Şi cu cât importanţa ta e tot mai mare, cu atât şi duşmanii îţi sunt mai mari şi mai primejdioşi. Aşa e viaţa...

2 comentarii:

 1. deseori mam gindit ca Mark Twain sau Aristotel, sau cine mai e care a spus ceva genial nu au fost primii de fapt sa spuna ce au spus, desi spusele lor s-au catalogat drept pornite de la ei, nu sunt unicii care au ajuns la concluziile la care au ajuns, si eu si tu spunemi uneori lucruri profunde dar nu cred ca vor trece zeci de ani si vom fi citat la televiziuni nationale :)

  vizavi de reactie, stau si ma gindesc ca nu e necesar sa fie un lucru rau, nu e necesar sa fie negativa, poate sa fie si pozitiva, admit si faptul (in opinia mea) ca uneori totusi reactia poate sa lipseasca, nu toti avem puterea de a influenta caci reactia e indiciul al influentei, cel putin eu asa cred

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate. Au si fost mai multe cazuri in istorie, in care, descoperiri atribuite unor oameni, s-a descoperit ca altii le descoperisera inca mult mai inainte. Dar pur si simplu nu si-au putut promova, sau raspandi, descoperirea, nefiind apreciati de cei din jur. Pentru ca altii, mai tirziu, sa descopere independent acelasi lucru, si, datorita circumstantelor avute, sa-si faca cunoscuta descoperirea.

   Intr-adevar, vorbele spuse de oamenii mai cunoscuti au mai multe sanse sa ramana in istorie, decat cele ale unor oameni simpli, chiar daca spusele celor din urma pot fi mai inteligente decat ale celor renumiti.

   Ștergere