miercuri, 16 mai 2012

Orange Prepay Optim - cea mai avantajoasă ofertă prepay (cartele preplătite) din Republica Moldova

Ieri cei de la Orange m-au surprins plăcut. Au lansat un nou plan tarifar la Prepay: Optim. Cu noul plan tarifar vorbeşti cu tocmai 80 de bani pe minut mai puţin pentru un apel în afara reţelei în comparaţie cu planurile tarifare Orange mai vechi. Totodată, cu noul plan tarifar vorbeşti cu 30 de bani pe minut mai puţin în comparaţie cu planul tarifar Standard. Tarifele le vedeţi mai jos:


Eu i-am criticat de mai multe ori (aici, aici sau aici) pe cei de la Orange pentru tarifele mari de la Prepay. Personal mă aşteptam ca cei de la Orange, odată şi odată, să coboare tarifele. Era o mişcare logică şi necesară, aşteptată demult de clienţii Orange. Ceea ce m-a surprins este cât de mult au coborât tarifele, mai jos decât chiar ale concurenţilor. La moment, cei de la Orange au cea mai avantajoasă ofertă prepay (cartele preplătite) de pe piaţă, planul tarifar Optim fiind mai avantajos decât orice plan tarifar al concurenţilor Moldcell sau Unite.

P.S. Am scris acest articol din cauza că, dacă tot am criticat de mai multe ori Orange pentru tarifele înalte, ar fi corect să-i şi laud când au lansat o ofertă mai ieftină, una chiar cea mai bună de pe piaţă. Se petrec totuşi, şi lucruri bune în Republica Moldova (nu totul creşte în preţ, dar şi scade). Iar în al doilea rând, informaţia lansării noului plan tarifar ar putea ajunge mai tîrziu la unii oameni, care vor rămâne încă la vechiurile tarife, mai mari. Aşa că nu e rău de popularizat noul plan tarifar, pentru ca oamenii să se mute de la cele mai vechi la cel mai nou, mai ieftin.

P.S.2. Rămâne de văzut care va fi reacţiile concurenţilor, dacă vor exista, bineînţeles.

2 comentarii:

 1. oricum Moldcell the best ! 1.2 lei pe minut sa vb in retea tot e scump :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Slava, asta tu?

   Da, poate că e scump la general, nu neg asta, însă nu asta mă interesează şi contează în situaţia dată.

   În comparaţie cu Moldcell Cartelă, unde la Tarif Unic achiţi 1.5 lei şi în reţea, şi în afara reţelei, pachetul tarifar Optim de la Orange e mai avantajos (achiţi numai 1.2 lei în reţea, deci e mai ieftin).

   Sau Moldcell Cartelă Reţeaua Mea, une achiţi tot 1.2 lei în reţea, dar tocmai 2 lei în afara reţelei - iarăşi pachetul Optim e mai ieftin şi avantajos.

   Ștergere