miercuri, 20 iunie 2012

Golul nevalidat Ucrainei, nevalabil

Gazeta Sporturilor şi Sport.ro sunt dezgustătoare. Din dorinţa de a scrie articole cât mai provocatoare, şi astfel a obţine un trafic cât mai mare, continuă pe bredul că Ucrainei i s-a anulat un gol perfect valabil în meciul de ieri. Mai dau şi declaraţii ale câcăcioşilor de ucraineni, care se cred mare fotbalişti dacă golul ar fi fost validat (poate nu cunosc adevărul, săracii). Plus, am observat şi jurnalişti sportivi moldoveni care, pe blogul lor, promovează "această nedreptate".

Golul marcat de ucraineni a fost nevalabil. Da, mingea a intrat în poartă, însă înainte de asta a fost offside clar la ucraineni. De aici avem 2 greşeli ale arbitrilor: că nu au semnalizat offside-ul, şi că nu au validat golul ce a urmat acţiunii ucrainenilor din offside. Dacă se semnaliza offside-ul, nu se mai vorbea de bred-ul ăsta cu golul. Dacă însă se valida golul, ar fi fost într-adevăr o nedreptate, pentru englezi, care ar fi primit gol din offside. Aşa că totul e pe cinstite.

Rog să fiţi atenţi la minutul 0.01:

2 comentarii:

 1. adic o greşeală a arbitrului o corectăm cu altă greşeală?

  dacă e +1 atunci tre să obţinem -1 de undeva.

  crezi că arbitrul de lîngă poartă a observat offsideul şi a decis să închidă ochii la gol? el habar nu avea ce s-a întîmplat acolo pentru că n-a văzut mingea care a intrat în poartă. şi chiar dacă a observat offside-ul n-are de ce să se bage, el urmăreşte corectitudinea altor acţiuni.

  iPhone-uri, tablete, notebook-uri... şi soarta meciului tot arbitrii o decid...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu. Nu asta am avut în vedere.

   Ceea ce am vrut să spun este că fost offside, şi din acest motiv golul nu era valabil. Presa, însă, prezintă doar jumate de imagine, şi manipulează că Ucraina ar fi fost furată. În realitate, au fost 2 greşeli, care s-au compensat una pe alta, şi astfel a ieşit pe dreptate.

   Însă ambele greşeli sunt condamnabile, iar prima greşeală nu o justifică pe a doua. Pur şi simplu, trebuia să se fi ridicat fanionul, şi nu avea să existe tot tărăboiul ăsta.

   Cred că am să schimb denumirea articolului din nou, pentru că mulţi percep o logică greşită a ceea ce am vrut eu să transmit.

   Ștergere