vineri, 8 iunie 2012

Primul obiectiv: distrugerea şi lichidarea PCRM

http://unimedia.md
Plecarea lui Mişin din PCRM încă mai face vâlvă în presă şi societate. Acest eveniment mi-a reamintit de nişte idei din perioada 2005-2010, când eram mai activ şi interesat de politică. Atunci consideram că primul pas spre rezolvarea problemelor Republicii Moldova consta în lupta contra PCRM şi distrugerea şi lichidarea acestui partid.

Pot spune că obiectivul a rămas valabil şi acum. Partidul Comuniştilor este un partid antisistemic, antinaţional şi nelegal. Prin acţiunile şi declaraţiile sale, PCRM nu numai că nu recunoaşte guvernarea de acum, aleasă de popor, dar şi îndeamnă la nesupunere faţă de stat. Atentează şi la simbolurile naţionale ale RM. Mai pe scurt, un partid, care prin existenţa sa, reprezintă o problemă majoră, dăunând ţării noastre în o mulţime de aspecte.

Prin dispariţia PCRM, clasa politică ar face un salt calitativ major înainte. În Parlament şi politică am avea doar partide şi opoziţii constructive, care să poată să negocieze şi coopereze între ele. În societate ar dispărea scindarea dintre comunişti şi anticomunişti. Ar dispărea un focar de instabilitate din ţară, care otrăveşte societatea cu informaţii false şi periculoase împotriva ordinii de drept. Societatea din RM ar deveni mai unită, şi cred eu, şi mai bună.

PCRM trebuie să dispară. Cum? Sunt mai multe alternative. Reformarea (înlăturarea lui Voronin) şi schimbarea denumirii, cu excluderea cuvântului "comunist". Sau scindarea acestuia şi micşorarea numărului de persoane care ar vota acest partid, ca într-un final PCRM să nu poată intra nici în Parlament. Se poate spune că această a 2 variantă şi are acum loc. Tot mai mulţi membri marcanţi ai PCRM părăsesc partidul. Să fie din cauza unor probleme din interior, sau a unor influenţe din exterior, nu contează. Principalul e că acest partid se distruge.

Distrugerea şi lichidarea PCRM ar trebui să reprezinte un obiectiv primordial şi pentru societate. Acest partid ar trebui să fie trecut în ilegalitate ca şi existenţa partidelor fasciste. Căci între doctrina nazistă şi comunistă mari diferenţe în rezultate nu există. Decât, poate, că ultima a comis de vreo 2 ori mai multe victime şi morţi decât nazismul.

4 comentarii:

 1. si cum un democrati ca Dta poate scri asa ceva in tonuri fasciste si autoritare daca mesajul principal din acest articol este indreptat contra pluralismului politic si dreptul la asociere libera! Se pare ca baiete Dta nu cunosti principiile democratiei !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Logica ta îndreptată împotriva ta: de ce nu am permite şi existenţa partidelor fasciste şi extremiste? Oare asta nu e antidemocratic? Oare asta nu e împotriva dreptului la asociere şi pluralismului politic?

   Se pare, anonimule, că nu dispui de un coeficient înalt de inteligenţă :)

   Ștergere
 2. Ha ha ha ! daca asa studenti invata la FRISPA insemana ca in curind in RM o sa apara cercuri care se inchina lui Musolini, Hitler, Franco, Antonescu, Stalin, Pinocet! Ce aberatii scrii Victor daca ele remarca numai ura si sunt indreptate contra unui stat de dtrept si libertatilor omului! Ce fel de persoane marcante si pentru cine sunt ele marcante daca tu spui ca PCRM e antisistemic! care sistem ? sistem de coruptie si mafie ! ??? Deci tu sustii acest sistem care jafuieste oamenii si mafiotizeaza statul sau ce?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Greu de înţeles ce mesaj ai vrut tu să-mi transmiţi. Cam contradictoriu eşti.

   Şi eu sunt antisistemic, însă sunt împotrivă ca sistemul să fie schimbat în favoarea PCRM. Un partid care de fapt a şi contribuit la crearea şi întărirea acestui sistem, pe care tu îl numeşti corupt şi mafiot. Un partid care prin esenţa sa este împotriva statului de drept şi libertăţilor omului.

   Şi 2, orice sistem nu poate fi schimbat decât prin violenţă şi război. Iar asta nu e o soluţie. Soluţia este evoluţia, schimbarea şi reformarea sistemului. Deci cooperarea. Iar PCRM nu face acest lucru. El vrea mai degrabă violenţă.

   Ștergere