miercuri, 27 iunie 2012

Spionii ruşi de la Stalin la Putin

http://www.litera.ro
Îţi plac secretele şi misterele, în special cele de ţin de politică şi serviciile secrete? Ai vrea să cunoşti mai multe despre KGB? În special despre activitatea, crimele şi influenţa serviciilor de securitate sovietice asupra politicii internaţionale? Dacă da, atunci cartea "Spionii ruşi de la Stalin la Putin", scrisă de jurnalistul francez Patrick Pesnot, este perfectă pentru tine.

Citind această carte vei afla de cine şi cum au fost asasinaţi Tuhacevski şi Troţki. Vei afla despre mulţimea de crime între zidurile Kremlinului, între conducătorii sovietici, dar şi despre epurările de pe întreg teritoriul URSS. Vei afla despre rolul KGB în reprimarea mişcărilor de eliberare din Ungaria şi Cehoslovacia, dar şi despre cum Revoluţia Română din 1989 şi puciul reacţionar din 1991 sunt nişte făcături. Iar la final, îl vei cunoaşte mai bine pe Putin, actualul preşedinte al Federaţiei Ruse, şi despre regimul criminal pe care acesta îl susţine şi promovează.

Detalii surprinzătoare, pe care le-am aflat, sau înţeles, după ce am citit această carte:
1) Stalin era antisemit, şi a desfăşurat mai multe campanii antisemite împotriva evreilor. O dovadă în plus că regimul comunist este egal cu cel fascist, ambele fiind două regimuri criminale;
2) Majoritatea conducătorilor sovietici au venit la putere lichidându-şi predecesorii;

3) Revoluţia Română din 1989 este o făcătură, fiind organizată de KGB la comanda lui Gorbaciov, care îşi dorea înlăturarea lui Ceauşescu. Citind capitolul "Trucajele revoluţiei române", am rămas uimit cât de mult se asemăna revoluţia română cu ceea ce s-a întîmplat la noi la 7 aprilie 2009. Acum sunt convins şi sigur 90% că serviciile secrete ruseşti au fost implicate în deturnarea revoltei tinerilor şi în vandalizarea clădirilor de stat ale RM;

4) KGB ştia încă din 1985-1987 că URSS urma să se prăbuşească. Ca urmare, aceştia au scos din ţară miliarde de ruble, tone de aur şi argint, diamante, totul în valoare de sute de miliarde de dolari. Banii părinţilor şi buneilor noştri. Bani din care KGB, mai apoi, s-a servit pentru ca să reajungă la putere în Rusia, unde a instaurat un regim corupt şi criminal.

"De la epurările staliniste la falsele atentate orchestrate de Putin, constatăm că, în pofida prăbuşirii sistemului sovietic, guvernul rus continuă să încurajeze corupţia, manipularea şi violenţa".

2 comentarii:

 1. Citeva asemanari nu pot fi argumente! Un proverb national zicea hotul ne prins nu-i hot, deci ... nu poti demonstra fara dovezi ca FSB-ul sau alte structuri de forta din alte state vecine au fost implicate. In fine, 7 apr. nu ar fi fost posibil fara lichelele AIE-iste si poponarii comunisti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Faptul că ceva nu poate fi demonstrat nu înseamnă că nu poate fi adevărat.

   Nu e vorba doar de câteva asemănări. Ideea că Rusia ar fi fost implicată mi-a venit încă imediat după 7 aprilie. În presă s-a mai vehiculat această variantă, cu argumente.

   Se poate mult de polemizat pe acest subiect, şi nu cred că vom ajunge la un consens, mai ales când noi nu cunoaştem adevărul. Pentru mine, însă, varianta cu implicarea Rusiei îmi pare destul de plauzibilă. Mai plauzibilă decât că AIE ar fi organizat evenimentele.

   Ștergere