sâmbătă, 2 iunie 2012

Un an de SunInternet

http://ionurusciuc.wordpress.com
Acum un an m-am conectat la serviciile de internet de la Sun Communications. Acum vreau să-mi public impresiile:

1) Este probabil cea mai avantajoasă ieftină ofertă de pe piaţă. Pentru un preţ de doar 69 lei, obţii un internet cu viteza de 2 Mbps, şi plus încă 2 televizoare conectate unul la televiziune digitală, altul la televiziune analogică (pachetul Mini, 3 servicii la un preţ);

Despărţirea de StarNet şi conectarea la acest pachet mi-a produs o economie de 96 lei pe lună, adică 1152 lei pe an (la Starnet achitam 135 lei pentru internet, plus încă 30 lei pentru televiziune analogică, 14 canale, la Sun Communications).

2) Viteza de 2 Mbps pe mine mă aranjează pe deplin. Însă pentru cei care doresc internet de mare viteză, de la 10 Mbps, le-aş recomanda să se conecteze la alţi provideri, unde ofertele sunt mai avantajoase, mai ieftine, şi mai calitative;

3) Probabil că principalul aspect care interesează este calitatea internetului. Acum jumate de an dădeam o notă de 9 StarNet-ului şi una de 8 SunInternet-ului. Însă din primăvară s-au înteţit perioadele în care, la Sun Internet, îţi dispare internetul. Nu ştiu pricina acestui lucru, însă pot spune că acesta e principalul dezavantaj al celor de la Sun Communications. Uneori perioada de fără de internet poate dura până la 2-3 ore, şi poţi avea astfel de căderi chiar mai multe pe zi. Alteori, săptămâni întregi poţi să nu ai nici o problemă de acest fel.

Acum aş nota cu un 7, chiar cu o notă de 6 calitatea internetului de la Sun Communications. Ţinând cont de preţul pe care îl achit (care este foarte mic), nu mă plâng de calitatea internetului. Asta e, preţ mic, şi calitate joasă, probabil. Însă pentru cei care sunt dispuşi să achite şi peste 100 lei pentru internet, mai bine vă conectaţi la alţi provideri. Căci chiar şi cu viteza mărită la Sun Internet, vă va cădea netul, şi vă veţi supăra pe cei de la Sun.

Concluzie: pentru cei care vor internet de mare calitate, şi cu o viteză înaltă, mai bine vă conectaţi la alţi provideri. Însă pentru cei care vor să aibă pur şi simplu internet la un preţ cât mai mic, precum şi încă, la acest preţ, să obţină ca bonus şi conectare la televiziune digitală sau/şi analogică, oferta celor de la Sun Communications este cea mai bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu