marți, 11 septembrie 2012

Redescoperă Moldova. La casa fabulistului Alexandru Donici

Al doilea obiectiv turistic vizitat în Redescoperă Moldova este satul Donici (în trecut Bezin), ce se află la 34 km (distanţa directă) de oraşul Chişinău. În acest sat a copilărit vestitul fabulist basarabean Alecu Donici (Alexandru Donici), în cinstea căruia satul a şi fost redenumit. În sat se păstrează conacul familiei Donici, în care astăzi funcţionează un muzeu ce atrage mii de turişti.

Satul Donici este situat într-o regiune pitorească, încă de la intrarea în sat fiind întîmpinaţi de privelişti foarte frumoase:Casa-muzeu Alexandru Donici se găseşte foarte uşor, fiind situată în centrul satului.Cică, traseul turistic Donici-Curchi. Asta în condiţiile în care între satele Donici şi Curchi nu există drum (scuzaţi-mi ironia). Drum, care cred că obligatoriu ar trebui să existe.


Din păcate luni este zi de odihnă pentru muzeu. Însă acest lucru nu m-a împiedicat să sar gardul şi să fotografiez conacul de mai de-aproape. Casa-muzeu se află în mijlocul unui parc destul de bine îngrijit. În genere, locul este unul foarte frumos.

În preajma se află o bisericuţă a familiei Donici, ridicată de tatăl scriitorului, precum şi un monument. Alături de biserică se află cavoul familiei Donici.


Expediţia Redescoperă Moldova a fost organizată sub patronajul prim-ministrului Vlad Filat. Partenerul General al proiectului: Moldcell. Sponsori: Peugeot MoldovaKia Moldova şi Victoria Asigurări. Mulţumim şi partenerului media Vip MagazinRT Design Studio pentru logo şi Departamentului Instituţiilor Penitenciare pentru sacii de dormit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu