luni, 10 septembrie 2012

Redescoperă Moldova. Parcul, conacul şi biserica din Micleşti

Satul Micleşti a fost prima locaţie pe care am vizitat-o în expediţia Redescoperă Moldova. Acest sat se află în raionul Criuleni, la numai 23 km de Chişinău. Aici se află un parc, un fost conac boieresc şi o biserică, toate mai vechi de 2 secole.

Parcul şi conacul au fost construite de către boierul Andronache Donici în anii 1802 - 1812. Astăzi fostul conac boieresc serveşte drept şcoală pentru elevii din Micleşti. Clădirea se află în mijlocul unui parc de 2 ha, protejat de stat. În parc sunt plantaţi o mulţime de specii rare de arbuşti şi arbori. Locul, pe lîngă faptul că poartă o semnificaţie istorică, este unul şi foarte frumos şi liniştit, unde te poţi relaxa cu o deosebită plăcere.
Biserica din satul Micleşti are şi ea o semnificaţie istorică aparte, deoarece a fost construită tocmai 2 secole în urmă, în 1802, de acelaşi boier Andronache Donici. Se pare că acest boier a fost un om foarte de treabă, dacă a putut lăsa o asemenea moştenire Micleştiului, rămânând viu în istoria localităţii.

De menţionat că cei de la emisiunea Asfalt de Moldova, Jurnal TV, au realizat un reportaj despre parcul şi conacul din Micleşti. În video-ul lor de aproape 9 minute de pe youtube puteţi vedea şi afla mai multe despre aceste obiective turistice minunate din ţara noastră.


Expediţia Redescoperă Moldova a fost organizată sub patronajul prim-ministrului Vlad Filat. Partenerul General al proiectului: Moldcell. Sponsori: Peugeot MoldovaKia Moldova şi Victoria Asigurări. Mulţumim şi partenerului media Vip MagazinRT Design Studio pentru logo şi Departamentului Instituţiilor Penitenciare pentru sacii de dormit.

2 comentarii:

  1. Parcul nu e parc naţional, dar monument de arhitectură peisajeră conform Legii privind fondul ariilor naturale protejate de stat nr. 1538
    din 25.02.1998 ;).

    RăspundețiȘtergere