miercuri, 30 iulie 2014

Despre Poșta Română de kkt

http://www.wall-street.ro
Trebuie să primesc o scrisoare din Slovenia în Timișoara, la Ghișeul 1, de pe strada 1 decembrie nr. 90. Scrisoarea asta este foarte importantă pentru mine. Soarta face că acum mă aflu în Republica Moldova, astfel încât nu știu dacă scrisoarea a venit sau nu, și nici nu pot afla acest lucru. Am rugat un bun prieten din Timișoara să meargă la oficiul poștal și să afle acest lucru. Rezultatul: s-a certat cu persoana de ghișeu și nu a aflat mai nimic. Persoana respectivă refuza să-i dea orice informații, măcar dacă scrisoarea a venit, sub pretextul că nu se dau informații pe relații.

Azi am dat un sunet la acest ghișeu, nr. de telefon: 0256/465963. Persoana de contact: Ruji Corina. Le-am precizat cum mă numesc, care este situația mea, că mă aflu în Moldova, și că nu pot veni acum la oficiul poștal, și că aveam nevoie doar să-mi spună dacă scrisoarea a venit sau nu în Timișoara, pentru ca să știu dacă să mă pornesc spre Timișoara sau nu. Nimic. Persoana respectivă îmi hămăia că nu mă știe, că nu dă informații pe relații și că să vin la oficiul poștal și gata, altfel nimic.

Cel mai aiurea e că ei au dreptul să-mi rețină scrisoarea numai 10 zile, și apoi o retrimit înapoi. Iar eu acum mă aflu într-o situație moartă: nu știu nici dacă a venit scrisoarea, și nici, dacă a venit, când și câte zile mai am din cele 10 până ei "scapă" de scrisoarea mea.

Cât de nesimțită trebuie să fii ca să refuzi să spui o informație atât de simplă destinatarului? Că doar nu s-ar fi prăbușit cerul dacă ai fi făcut lucrul ăsta. Și chiar dacă așa sunt regulile la Poșta Română, cât de stupide și de ilogice pot fi ele, ca să creeze așa mari inconveniențe clienților lor? Încât o situație atât de simplă să nu poată fi rezolvată?

Ce e interesant, anul trecut, în septembrie, am mai pățit o poveste de pomină cu Poșta Română. Am crezut că e o întîmplare. Însă acum îmi dau seama, și îmi permit să o spun direct: Poșta Română e de tot kkt-ul. Și preferabil e să nu ai de-a face cu ea. Căci probabil e încă o structură învechită, fost-comunistă și împuțită, cu angajați acri și nesimțiți, cu reguli tâmpite și cretine, care nu dă doi bani pe oamenii de rând, care sunt nevoiți să se folosească de serviciile ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu