duminică, 10 august 2014

Descoperă Moldova. Mănăstirea Căpriana

Mănăstirea Căpriana reprezintă una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Moldova. Fiind menționată documentar prima oară în 1420, este una dintre cele mai vechi mănăstiri fondate în Basarabia. Ansamblul monastic include trei biserici: Adormirea Maicii Domnului (1545), Sfântul Nicolae (1840) și Sfântul Gheorghe (1907), prima fiind cea mai veche biserică păstrată pe teritoriul Republicii Moldova. 

Mănăstirea Căpriana se află la 35 km de capitala republicii, Chișinău, în interiorul satului cu același nume. Ca să ajungi la Căpriana, iei un microbuz din stația din apropierea fabricii Topaz. Drumul te costă 17 lei (nici un euro), și în nici o jumate de oră ajungi în sat.

Am fost invitat de o prietenă ieri la Căpriana. În rezultat am avut parte de una dintre cele mai minunate zile din viața mea. Coincidență sau noroc, dar ieri la Căpriana s-a desfășurat și festivalul Ecogastroetnic "La Coliba lui Moș Ion", ceea ce ne-a făcut ziua mult mai interesantă.


Dacă doriți să aflați mai multe informații despre mănăstirea din Căpriana, dați un search pe google. Pe internet, din fericire, poți găsi o mulțime de informații despre această minunată mănăstire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu