sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Slovenia

http://www.operationworld.org
Slovenia este o țară din sudul Europei Centrale (sau nordul Europei balcanice) ce face parte din Uniunea Europeană. Are o suprafață de 20.273 km2 și o populație de 2,06 milioane locuitori. Capitala țării este Ljubljana, cu 238 mii locuitori. Moneda țării este euro.

Slovenia este țara în care locuiesc acum, pentru o perioadă de 5 luni pentru mobilitatea mea Erasmus. Pe lângă asta, ce este atât de special în țara asta? Ei bine, faptul că este cea mai de succes din toate statele ex-comuniste. Cea care a reușit să realizeze cel mai bine tranziția de la economia socialistă spre cea de piață, fiind un exemplu de dezvoltare pentru statele din estul Europei. Despre asta voi scrie, probabil, într-un alt articol.

Pe lângă asta, Slovenia este și o țară foarte frumoasă: deși este o țară mică, are și munți, coline și câmpii, dar și ieșire la Marea Mediterană. Slovenia are o mulțime de obiective turistice, atât naturale cât și antropice, pe care știe foarte bine să le promoveze.

Acum trei săptămâni am participat într-o excursie în jurul Sloveniei, organizată de ESN Maribor. Ținând cont că cei de la ESN Maribor își cunosc țara mai bine, voi considera obiectivele vizitate ca fiind cele mai importante de văzut din Slovenia. Voi începe, bineînțeles, cu lacul și castelul Bled, cele mai cunoscute obiective turistice din această țărișoară:

Castelul Bled:
Lacul Bled:
Cheile Vintgar:Castelul Predjama:


Peștera Postojna:

Orașul Piran:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu