vineri, 16 octombrie 2015

Cum să ai o viață sănătoasă și fericită (4 factori banali)

http://adevarul.ro
Articol inspirat de postarea lui Apostu.

Există 4 factori fundamentali, dar extrem de banali, care influențează cât de sănătoasă, lungă și fericită îți va fi viața:

1) Somnul - probabil cel mai important (dormim o treime din viață practic). Trei beneficii enorme ale somnului puțin cunoscute de majoritatea: arde grăsimile și te slăbește, întărește memoria și te face mai deștept, și lichidează depresia și gândurile negative și te face mai fericit. Dacă cauți pe google, vei găsi o sută de alte beneficii ale somnului.

2) Mâncarea - ești ceea ce mănânci. Ochiurile te fac să te concentrezi mai bine, cafeaua - știți și voi singuri, bananele alungă depresia și te fac mai fericit, iar carnea te îmbătrânește și te omoară. Despre cât e de importantă mâncarea pentru starea de sănătate, longevitate sau fericire, știți voi destul de bine.

3) Sportul, sau mai pe larg spus: mișcarea. Despre importanța sportului voi știți chiar mai bine decât mine. Puțini însă știu care e cel mai eficient și simplu sport, și beneficiile sale majore. Despre asta, altă dată.

4) Socializarea - ultimul factor descoperit de mine, acum vreo 1-2 ani. Omul e o ființă socială, și se pare că fără societate, un om nu poate fi uman. Importanța socializării/societății este imensă, dacă nu chiar e cel mai important factor (și cea mai mare slăbiciune). Aici se include relațiile cu familia ta, copiii tăi, iubita/iubitul, rudele, prietenii, colegii de lucru, toți oamenii cu care interacționezi în societate, și chiar societatea în care trăiești. Toate aceste aspecte influențează enorm cât de mult, de sănătos și de fericit vei trăi.

Toți factorii sunt cunoscuți de voi, doar că mult prea deseori ignorați sau desconsiderați. Odată ce vi i-am reamintit, puteți compara cu articolul lui Apostu, ca să vedeți ce factori a omis. Și mă refer în special la socializare, la calitatea relațiilor umane din societatea moldovenească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu